Okamžitě připravené pikantní zelí

K receptu

Toto rychlovarné nakládané zelí má rád každý, kdo ho vyzkoušel: chuť je nevtíravá, svěží a velmi příjemná. Mimochodem, takový předkrm pak lze použít jako základ pro různé pokrmy! Nakládané zelí rozdělte do misek a do každé misky přidejte čerstvá rajčata nebo papriku, červenou cibuli nebo najemno nakrájenou zelenou cibulku, vařené brambory nebo nakládané houby. Dochuťte trochou oleje a na stole budete mít celý salátový bar. Instantní nakládané zelí lze dusit s vepřovým masem, kuřecím masem a dokonce ho přidat do zelné polévky! Přejete si, aby toto prázdné místo bylo „správnější“? Nahraďte ocet zředěnou citronovou šťávou (1:1): chuť nakládaného zelí dodá zajímavé citrusové tóny.

Složitost: snadno Kalorie: 456,20 kcal/porce porce: 2 Vaření: 20 min Použitý: 3,32 g/33,19 g/33,82PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 porcepitná voda – 500 ml cukr – 70 rostlinný olej – 100 ml sůl – 1 polévková lžíce. l. bílé zelí – 500 g mrkev – 1 ks stolní ocet (9 %) – 100 ml Tabulka hmotností a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si marinádu na instantní zelí. Chcete-li to provést, kombinujte teplou vodu, cukr, rostlinný olej a sůl v hrnci nebo hrnci. Míchejte lžící.

Krok 2

Nádobu s přísadami na marinádu postavte na oheň, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu na silném ohni. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout, dokud nebude teplý.

Krok 3

Připravte zelí na nakládání. Zelí zbavíme vrchních listů, vykrojíme stopku a hrubé části. Zelí nakrájejte najemno a vložte do velké smaltované mísy.

Krok 4

Sklenice o objemu 0,3–0,7 litru důkladně vymyjte sodou nebo speciálním odmašťovacím prostředkem. Vnitřek zalijte vroucí vodou. Otočte na složený ručník a nechte uschnout.

Krok 5

Mrkev omyjeme a oloupeme. Nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na velmi tenké nudličky. Přidejte do zelí. Důkladně promíchejte a vložte do čistých suchých sklenic.

Krok 6

Do předem vychladlé marinády nalijte ocet a promíchejte. Nalijte zelí a mrkev do sklenic (zelenina by měla být zcela pokryta tekutinou).

Krok 7

Sklenice zakryjte plastovými víčky a dejte do lednice nebo sklepa. Nechte 5-6 hodin (nejlépe přes noc). Instantní zelí je připraveno!

UŽITEČNÉ RADY

Instantní nakládané zelí by mělo být skladováno na chladném a suchém místě (nejlépe v lednici) po dobu jednoho týdne. Zabráníte tak kynutí a zachováte si pěknou křupavou texturu.

MIMOCHODEM

Instantní nakládané zelí bude aromatičtější a chutnější, když do teplé marinády spolu s octem přidáte stroužek česneku propasírovaný lisem a lžíci kmínu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: