K receptu
Dzhadzhik – studená polévka s okurkami a kyselým mlékem. Než přijde chladné počasí a podzim se zdrží na cestách, zkuste si ji uvařit místo okrošky.
Složitost: snadno porce: 4Žádná tepelná úpravaTurecká kuchyněVečeřeVečeřePolévkaVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcemalé čerstvé okurky – 320 g česnek – 8 g matsoni 1,5 % – 1 lm čerstvé máty – 12 g sušené máty – 8 g papriky – 4 g olivového oleje – 20 g soli – 4 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Po oloupání nakrájejte okurky na proužky.
Krok 2
Česnek a čerstvou mátu nasekáme nadrobno. Přidejte matsoni a sůl, poté promíchejte.
Krok 3
Vše položte na talíř. Ozdobte čerstvou mátou, sušenou mátou a paprikou.
MIMOCHODEM
Recept poskytl Dmitry Shakaryan, šéfkuchař restaurace Coffeemania, Soči.