Site icon Wellness Way Česká republika

Osvežující Dzhadzhik s matsoni a čerstvou okurkou

K receptu

Dzhadzhik – studená polévka s okurkami a kyselým mlékem. Než přijde chladné počasí a podzim se zdrží na cestách, zkuste si ji uvařit místo okrošky.

Složitost: snadno porce: 4Žádná tepelná úpravaTurecká kuchyněVečeřeVečeřePolévkaVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcemalé čerstvé okurky – 320 g česnek – 8 g matsoni 1,5 % – 1 lm čerstvé máty – 12 g sušené máty – 8 g papriky – 4 g olivového oleje – 20 g soli – 4 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Po oloupání nakrájejte okurky na proužky.

Krok 2

Česnek a čerstvou mátu nasekáme nadrobno. Přidejte matsoni a sůl, poté promíchejte.

Krok 3

Vše položte na talíř. Ozdobte čerstvou mátou, sušenou mátou a paprikou.

MIMOCHODEM

Recept poskytl Dmitry Shakaryan, šéfkuchař restaurace Coffeemania, Soči.

Exit mobile version