K receptu
Okurkový salát se stane vaším podpisem, pokud přidáte nečekané (pro ostatní, pro vás – promyšlené) přísady, jako je meloun. Věřte mi, tyto dvě se skvěle hodí, zvláště když jsou podpořeny ředkvičkami a zelenou cibulkou.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 10 minSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce500 g melounové dužiny 2-3 silné okurky 4-6 ředkviček 2-3 stonky zelené cibule, čerstvě mletý černý pepř, kukuřice, naklíčené sójové nebo hrachové klíčky, mandle k podáváníNa omáčku:1 polévková lžíce. l. luční med 2-3 polévkové lžíce. l. olivový olej půl citronu nebo 1,5 lžičky. Tabulka vah a mír jablečného octa RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Meloun (bez semínek) a okurky (se slupkou nebo bez ní, podle potřeby) nakrájejte na malé kostky stejné velikosti. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 2
Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, zelenou cibulku nasekáme nadrobno. Přidejte k připraveným surovinám.
Krok 3
Na omáčku smíchejte všechny ingredience. Přidejte trochu soli. Šaty salát. Rozdělte na talíře a ozdobte klíčky a mandlemi.