Site icon Wellness Way Česká republika

Pikantní mexický salát doplněný ostrými hranolkami

K receptu

Mexický salát s pikantními chipsy – jídlo je čerstvé a lehké, ale zároveň zasytí, díky masovému guláši. Pokud jsou pravá mletá rajčata v sezóně, použijte je, pokud ne, použijte cherry rajčata, nejlépe barevná. Mladé uhrovité okurky není třeba loupat, ale zimní se naopak lépe čistí. Mleté maso se vaří rychle, ale pokud vám zbyde dušený hovězí, použijte ho. Mexický salát s pikantními chipsy je dokonale vyvážený z hlediska tuku a bílkovin (maso, fazole, zakysaná smetana), sacharidů (tortilla chipsy) a vlákniny (hlávkový salát, rajčata, okurka), stejně jako chuti a textury. Zakysaná smetana uhladí horkost dušeného masa, křupavá zelenina a křehký hlávkový salát vyváží tuk a chipsy zábavně křupou, když je přidáte na poslední chvíli.

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 30 minTroubaPraženíMexická kuchyněVečeřeVečeřeSalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ2 ks. kukuřičné tortilly (tortilly) 500 g mletého hovězího masa 2 polévkové lžíce. l. sladká mletá paprika 1 lžička. nebo pálivá paprika podle chuti, nejlépe uzená 1 lžička. mletý kmín 1 lžička. suché oregano 1 lžička. rajčatový protlak 1 ks. Ledový salát 3 rajčata nebo 250 g cherry 2 čerstvé středně velké okurky 450 g červených fazolí, konzerva ve šťávě 150 g tvrdého sýra 6 polévkových lžic. l. zakysaná smetana 15–20 % tuku 6–8 snítek koriandru sůl čerstvě mletý černý pepř limetka k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit mexický salát, začněte chipsy. Troubu předehřejeme na 150C. Tortilly nakrájejte na kosočtverce nebo trojúhelníky o straně 4-5 cm, položte na mřížku položenou na plechu, potřete vodou, posypte paprikou a oreganem (nepoužije se celé množství!). Vložte do trouby a opékejte dokřupava, 15–20 minut.

Krok 2

Velkou pánev postavte na střední teplotu, přidejte mleté ​​maso a vařte, rozdrobujte lžící, dokud se tuk neuvolní a maso již není růžové, 5 minut. Vypusťte tuk z pánve.

Krok 3

Do mletého masa podle chuti přidáme sladkou a pálivou papriku, kmín, oregano, sůl a černý pepř. Vraťte na střední teplotu, vmíchejte rajčatovou pastu a 2-3 polévkové lžíce. voda. Vařte, dokud se tekutina neodpaří, 3 až 5 minut.

Krok 4

Rajčata nakrájíme na kostičky, odstraníme zrníčka (třešňová rajčata rozpůlíme). Okurky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Nakrájejte na plátky silné 4–5 mm. Ledový salát nakrájejte na 4 části, odstraňte stonek a listy nakrájejte na kostky.

Krok 5

Ve velké míse smícháme salát s dušeným masem a fazolemi, přidáme rajčata a okurky, promícháme. Umístěte zakysanou smetanu na samostatné ostrůvky.

Krok 6

Salát posypte opečenou tortillou nalámanou na kousky, strouhaným sýrem a nadrobno nasekaným koriandrem. Ozdobte plátky limetky.

Exit mobile version