Překvapivě snadná pizza na bochníku připravená v pánvi

K receptu

Líná pizza na pánvi je recept pro ty, kteří neradi stojí dlouho u sporáku. Není potřeba hníst těsto ani zapínat troubu. Pizza se vaří na pánvi za pouhých 15 minut. A na náplň se hodí cokoli, co máte v lednici: klobásy, klobása, rajčata, sýr, olivy. Můžete přidat zbytky masa nebo kuřecího masa z večeře. Nebo si udělejte mořskou pizzu s kousky ryb a mořských plodů. Navíc je to skvělý způsob, jak spotřebovat prošlý bochník. Tento nápad se vám bude hodit, pokud potřebujete rychle připravit snídani nebo svačinu. Tyto pizzy si můžete vzít s sebou na procházku do parku i do práce nebo do školy.

Složitost: snadno Kalorie: 394,95 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Použitý: 19,93 g/19,40 g/33,88PraženíVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetINGREDIENCE NA 6 PORCÍbílý chléb – 1 bochník mléka – 150 vajec – 1 ks mouky – 30 g soli – 2 gNa náplň:rajčata – 2 ks žampiony – 120 g vařené kuře – 150 g mozzarella – 70 g holandského sýra – 90 g tymiánu – 7 g bazalky – 1 snítka rostlinného oleje – 50 ml Tabulka vah a mír. RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si „těsto“ na línou pizzu na bochníku na pánvi. Bochník nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem. Nechte 15 minut máčet. Poté rozemlejte mixérem do hladka. Přidejte vejce, sůl a promíchejte. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte trochu mouky.

Krok 2

Připravte si rajčatovou omáčku. Rajčata spařte vroucí vodou a poté ponořte do studené vody. Sloupněte kůži. Na pánvi rozehřejeme trochu rostlinného oleje, přidáme nakrájená rajčata a dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem.

Krok 3

Houby omyjeme, osušíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Smažte na pánvi s malým množstvím rostlinného oleje asi 10-15 minut, dokud se tekutina neodpaří. Přidejte trochu soli.

Krok 4

Vařené kuře nakrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu a holandský sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

Krok 5

Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a těsto rozetřete v rovnoměrné tenké vrstvě. Základ pizzy vařte asi 5 minut, dokud nebude kůrka zlatavě hnědá. Obraťte dort. Odstraňte pánev z ohně.

Krok 6

Pizzu potřete rajčatovou omáčkou. Položte houby, kuřecí maso, rajčata, posypte sýrem. Vraťte se ke sporáku. Pizzu přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme dalších 5 minut (dokud se sýr nerozpustí). Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Nebojte se experimentovat s tímto receptem na pizzu z líné pánve: změňte ingredience podle toho, co máte v lednici. Pouze 3 ingredience by měly zůstat nezměněny: bochník, klobása (maso) a sýr.

MIMOCHODEM

Pro přípravu líné pizzy na bochníku je lepší použít pánev potaženou teflonem. Rostlinného oleje pak budete potřebovat výrazně méně a výpek nebude příliš mastný.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: