Salát, kde se setkává mořská ryba se zahradní zeleninou

K receptu

Salát se připravuje na základě slavného „sleďe pod kožichem“. Některé komponenty byly vyměněny. K oblékání salátu jsem použil „provensálskou“ majonézu TM Makheev. Salát lze podávat na jedno jídlo nebo po částech.

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 25 min Přidat. čas: 1 hodinaVařeníSalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍbrambory 2 ks střední mrkev 2 ks střední řepa 2 ks rybí konzerva v nádobě na olej 1 ks čerstvá okurka 1 ks „provensálská“ majonéza Makheev 6 lžic soli podle chuti čerstvě mletý černý pepř podle chuti čerstvý kopr na ozdobu Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Brambory oloupejte. Vaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijte a brambory ochlaďte. Červenou řepu a mrkev uvaříme ve slupce. Vodu slijte, zeleninu ochlaďte a oloupejte.

Krok 2

Brambory nakrájíme na krátké tenké nudličky.

Krok 3

Mrkev nakrájíme stejným způsobem jako brambory.

Krok 4

Řepu nakrájíme na krátké tenké proužky.

Krok 5

Okurku omyjeme a osušíme. Nakrájejte na malé kostičky.

Krok 6

Otevřete plechovku s rybími konzervami. Vypusťte olej.

Krok 7

Rybu rozdělte na malé kousky. Odstraňte semínka.

Krok 8

Všechny komponenty salátu jsou připraveny.

Krok 9

Na dno sklenic položte vrstvu řepy, trochu osolte a opepřete.

Krok 10

Na řepu položte vrstvu „provensálské“ macheevské majonézy. Majonézu lze vložit do plastového sáčku a vytlačit malým otvorem nebo použít kulinářskou stříkačku.

Krok 11

Položte vrstvu konzervovaných ryb.

Krok 12

Další je vrstva majonézy „Provensálsko“ Makheev.

Krok 13

Položte vrstvu mrkve.

Krok 14

Na mrkev – vrstva „provensálské“ majonézy od Makheeva.

Krok 15

Položte vrstvu brambor, přidejte trochu soli a pepře.

Krok 16

Na brambory naneste síťku „provensálské“ majonézy Makheev.

Krok 17

Umístěte kostky okurky.

Krok 18

Na okurky dejte ještě trochu „provensálské“ majonézy.

Krok 19

Salát lze podávat ihned nebo předem připravený dát do lednice. Salát podávejte na sváteční stůl, ozdobený koprem.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pro pikantnost můžete do majonézy přidat trochu nastrouhaného česneku nebo kořene zázvoru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika
Comments number: 1
  1. Matyáš

    Děkuji Vám za zajímavý článek „Salát, kde se setkává mořská ryba se zahradní zeleninou“. Díky němu jsem se dozvěděl(a) o nové možnosti kombinace mořských ryb s čerstvou zeleninou. Skvělá inspirace pro mé budoucí kulinářské experimenty! Děkuji za sdílení Vaší znalosti.

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: