Site icon Wellness Way Česká republika

Salát z křupavého zelí, sladké mrkve a šťavnaté řepy

K receptu

Zelný salát s červenou řepou a mrkví je opravdová vitamínová bomba! Nebo spíše vitaminy a minerály. proč tomu tak je? Posuďte sami! Salát obsahuje zelí, řepu, mrkev, celer, jablka, zelenou cibulku a rozinky. Tyto produkty obsahují vitamíny (A, C, skupina B, K), stejně jako makro- a mikroprvky (vápník, hořčík, draslík, železo, měď, zinek), jejichž význam pro tělo je obtížné přeceňovat. A konečně, náš zelný salát je velmi chutný a aromatický, takže ho můžeme podávat nejen na všední stůl, ale i na sváteční.

Složitost: snadno Kalorie: 193,17 kcal/porce porce: 6 Vaření: 15 min Použitý: 3,14 g/11,84 g/20,10PraženíSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍsvětlé velké bezsemenné rozinky – 50 g středně velká řepa – 1 ks bílé zelí – 300 g půl střední hlízy celer zelená kyselá jablka – 2 ks zelené cibule – 1 svazek nakládaných okurek – 2 ks zira – 2 lžíce olivového oleje. l.jablečný ocet – 1 polévková lžíce. l.sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na salát. Vložte rozinky na 10 minut do horké vody. Vypusťte. Řepu, mrkev a hlízy celeru oloupeme, nastrouháme spolu s jablky na hrubém struhadle. Umyjte zelenou cibuli. Zelí nakrájejte najemno, odstraňte vnější listy. Okurky nakrájíme na kostičky, zelenou cibulku na kolečka.

Krok 2

Kmín na salát smažte na suché pánvi 2-3 minuty. Poté přendejte do malé misky a prošlehejte s olivovým olejem, octem, solí a pepřem.

Krok 3

Smíchejte všechny ingredience zelný salát, řepu a mrkev ve velké míse. Přelijeme zálivkou a promícháme. Rozložte do porcovaných salátových misek a podávejte.

UŽITEČNÉ RADY

Zelný salát s červenou řepou a mrkví podáváme nejlépe ihned po přípravě. Faktem je, že živiny složek jsou zničeny pod vlivem světla a vzduchu, což znamená, že pokrm přinese tělu menší užitek.

MIMOCHODEM

Zelný salát s červenou řepou a mrkví můžeme dochutit nejen olivovým olejem, ale i u nás „domorodějším“ slunečnicovým olejem. Pokud chcete, smíchejte na omáčku několik druhů rostlinných olejů, například olivový olej s malým množstvím ořechového oleje.

Exit mobile version