Site icon Wellness Way Česká republika

Sůl na maso s pikantním nádechem

K receptu

S touto solí je skvělé upéct například jehněčí plec: nejprve potřete plec asi 2 lžícemi. l. osolíme, posypeme olivou nebo ghí a maso promasírujeme, aby se sůl lépe vstřebala. Zabalte do fólie a nechte 24 hodin v lednici, poté znovu potřete olejem a pečte při 160 °C asi 1 hodinu.

Složitost: snadno porce: 250 Vaření: 10 min Přidat. čas: 48 hodPraženíPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 250 PORCÍ200 g středně velké mořské soli 2 polévkové lžíce. l. semena kmínu 1 polévková lžíce. l. semínka koriandru 3 lžíce. l. mletá sladká paprika pálivá paprika vločky (mlýnek) Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Umístěte semínka kmínu a koriandru na suchou pánev na středně nízkou teplotu a opékejte, třeste pánví, dokud semínka nezavoní, asi 2 minuty. Semínka vložte do hmoždíře a rozdrťte – ale ne příliš.

Krok 2

Sůl smícháme s paprikou a směsí z hmoždíře, dochutíme feferonkou z mlýnku podle chuti. Necháme 1-2 dny louhovat. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Exit mobile version