Sýrem nabitý bramborové kuličky: kulinářský zážitek

K receptu

Bramborové kuličky se sýrem se stanou oblíbeným jídlem vašich dětí. Jen si to představte: pěkná křupavá kůrka navrchu a jemná bramborová kaše s mazlavým sýrem uvnitř. Podle preferencí je lze plnit i mletým masem, slaninou, zeleninou nebo mořskými plody. Ale se sýrem to přece jen chutná lépe! Pokrm se připravuje jednoduše a rychle. Je přijatelné použít včerejší bramborovou kaši. Vytvarujete z něj ploché koláče, doprostřed dáte malý kousek sýra, uděláte kouli a pak ji namáčíte v těstíčku a obalíte ve strouhance. Zbývá jen opéct kuličky do zlatova. Ale je docela možné použít běžnou pánev nebo kastrol. Podáváme nejlépe horké. Můžete ho ale i zchladit. A nezapomeňte k nim připravit omáčku.

Složitost: snadno Kalorie: 483,88 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Použitý: 13,72 g/30,69 g/43,97Hluboce smaženéPraženíVečeřeSnackVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetDětská dovolenáINGREDIENCE NA 6 PORCÍbramborová kaše – 500 vajec – 2 ks tvrdého sýra – 100 g strouhanky – 100 g mouky – 90 g mléka – 50 ml sušené zeleniny podle chuti sůl čerstvě mletý černý pepř olej na smaženíNa omáčku:rajčata ve vlastní šťávě – 500 cibulek – 1 ks vývar – 70 ml rostlinný olej na smažení sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka měr RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Mouku prosejeme přes síto. Do bramborové kaše přidáme 1 vejce a 80 g mouky. Rozruch. Měli byste získat homogenní hmotu. Nechte 10-15 minut odstát.

Krok 2

Sýr nakrájíme na stejné kostky o straně 1,5 cm Ze zbylé mouky, vajec a mléka připravíme homogenní těsto. V hluboké pánvi nebo silnostěnné pánvi rozehřejte rostlinný olej na hluboké smažení.

Krok 3

Z pyré vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a zploštěním vytvořte plochý koláč. Do středu každé tortilly položte jednu kostku sýra a vytvořte kouli tak, aby byl sýr zcela pokrytý bramborovým těstem.

Krok 4

Bramborové kuličky namáčíme do těsta, obalíme ve strouhance a setřeseme přebytek. Poté obalování znovu zopakujeme – do těsta a do strouhanky.

Krok 5

Bramborové kuličky smažte dozlatova. Položte na plech vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný tuk. Podávejte s omáčkou.

Krok 6

Na omáčku zahřejte rostlinný olej na pánvi a smažte jemně nakrájenou cibuli, dokud nebude průhledná. Přidejte rajčata, vývar a vařte 10-15 minut. Mělo by se to trochu odpařit. Dochuťte solí a pepřem podle chuti a promíchejte. Vychladíme a podáváme s bramborovými kuličkami.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud připravujete bramborovou kaši speciálně na kuličky, dodržujte pár zásad. Kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo – nevyvaří se tak mnoho škrobu, který potřebujeme, aby kuličky držely tvar. Když jsou brambory hotové, slijte vodu a trochu osušte nad ohněm.

MIMOCHODEM

Bramborové kuličky budou dobře držet tvar, pokud je těsto dostatečně husté. Vyplatí se také obalovat kuličky v těstíčku a poté ve strouhance. Akce se musí opakovat dvakrát.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: