Site icon Wellness Way Česká republika

Vepřové maso podávané s lahodně dušenými brambory

K receptu

Pokud jste pro přípravu dušených brambor s vepřovým masem zvolili maso, které neobsahuje tuk – například v dužině vepřové panenky nebo řízku z krůtího stehna, je lepší při opékání brambor použít ne olej, ale trochu sádla nebo slaniny. Brambory pak budou chutnější a vaše pečeně (a to je pečeně z brambor s vepřovým masem) bude obsahovat lahodné škvarky.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 1 hodinaDušení, chřadnutíHlavní chodVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce500 g dužiny z vepřové krkovice s tukem 600 g brambor s tenkou slupkou 1 hlávka česneku, 50 g 3 polévkové lžíce. l. rostlinný olej, 45 g 4 polévkové lžíce. l. rajčatový protlak, 60 g nebo 1 polévková lžíce. l. rajčatový protlak, 20 g čerstvě mleté ​​směsi pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro přípravu dušených brambor s vepřovým masem nakrájejte maso na 2,5–3 cm kostky, zkuste odkrojit větší kousky tuku a dejte je stranou. Maso osolíme, opepříme, tuk nakrájíme na menší kousky.

Krok 2

Vložte tuk na dno studeného hrnce nebo litiny se silným dnem, umístěte na střední teplotu, přidejte rostlinný olej a sůl. Snižte tuk za občasného míchání po dobu 5 minut.

Krok 3

Brambory omyjte kartáčem a nakrájejte na velké plátky. Hlavu česneku rozdělíme na stroužky. Každý stroužek lehce rozdrťte plochou čepelí nože a oloupejte. Neřezat!

Krok 4

Vložte maso a stroužky česneku do hrnce a zvyšte oheň na vysokou teplotu. Smažte, obracející kousky, po dobu 5 minut.

Krok 5

Brambory přidejte k masu, osolte, opepřete, opékejte za míchání 5 minut. Zalijte 1 šálkem horké vody, zamíchejte a přikryjte pokličkou, snižte teplotu na středně nízkou a vařte 20 minut.

Krok 6

Rajčatový protlak nebo pastu rozpustíme v 1 sklenici horké vody, nalijeme do hrnce, zamícháme a dále dusíme dalších 20 minut. Dušené brambory podávejte s vepřovým masem velmi horké.

MIMOCHODEM

V sezóně lahodných rajčat můžete k přípravě dušených brambor s vepřovým masem místo směsi rajčatové šťávy a rajčatového protlaku použít rajčata čerstvá – budete potřebovat dvě velká. Rajčata stačí nastrouhat tak, aby vám v rukou zůstala jen slupka.

Exit mobile version