K receptu
Peeling lze připravit pomocí studených a teplotních metod. Stejně jako víno se scrub nekazí, ale v láhvi krásně „stárne“. Můžete jej skladovat 5–6 let, během této doby bude chuť bohatší. Scrub se nejlépe chovají v koktejlech s ledem, při nízkých teplotách odhalují veškerou svou svěžest a ovocnost.
Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 30 min Přidat. čas: 24 hodinPrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI1 díl ovoce nebo bobulovin 1 díl jablečného nebo vinného octa 1 díl cukru, koření a bylinky podle chuti (ale ne více než 1 polévková lžíce na 1 litr křoviny) Tabulka hmotností a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Metoda studeného vaření. Omyté a nakrájené bobule, ovoce a bylinky posypeme cukrem, přikryjeme a necháme 24 hodin stát při pokojové teplotě, aby pustily šťávu.
Krok 2
Vložte veškerý obsah do sklenice nebo láhve se širokým hrdlem. Volně uzavřete (můžete, po vzoru domácích tinktur, dát navrch plastové víčko nebo gumovou rukavici). Zkuste to jednou za 2-3 dny, abyste mohli výsledek upravit (přidat cukr, ubrat koření atd.).
Krok 3
Po 2-4 týdnech přeceďte, nalijte do lahve a pevně uzavřete.
Krok 4
Způsob vaření při teplotě. V hrnci smíchejte ocet a cukr a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
Krok 5
Přidejte ovoce/bobule, bylinky a koření. Směs zahřejte na mírném ohni, aby vznikl ovocný sirup.
Krok 6
Směs ochlaďte a protáhněte přes dvojitou vrstvu gázy. Nalijte do skleněné nádoby nebo láhve, těsně uzavřete a před použitím nechte směs uležet v lednici 2-4 dny.