Zážitková chuť: Křupavá cuketa v pikantním nálevu

K receptu

Cuketa se hodí k zelenině, masu, rybám, drůbeži a mléčným výrobkům. Dá se jíst syrová, nakládaná, dušená, pečená… Hlavně mladá a křupavá.

Složitost: snadno Kalorie: 82,60 kcal/porce porce: 8 Vaření: 30 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 0,79 g/0,34 g/19,45MořeníVečeřeVečeřePrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍ500 g cukety 3 šalotky 2 polévkové lžíce. l. nejodované kostky leduNa marinádu500 ml jablečného octa 140 g hnědého cukru 1 lžička. hořčice se zrnky polovina sušené chilli papričky 1 lžička. mletá kurkuma 1 lžička. hořčičná semínka, volitelná Tabulka hmotností a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Bez loupání cukety nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velké míse smíchejte připravené ingredience se solí. Přidejte kostky ledu. Mísu přikryjte menším talířem nebo poklicí. Nastavte tlak a nechte 1 hodinu.

Krok 2

Vypusťte vodu z misky. Cuketu osušte bavlněnou utěrkou a odstraňte přebytečný nálev.

Krok 3

Všechny ingredience na marinádu smícháme v hrnci a přivedeme k varu. Vařte 3 minuty. Cukr by se měl úplně rozpustit. Marinádu stáhněte z ohně a ochlaďte na 40°C. Přidejte cuketu a promíchejte.

Krok 4

Připravte si 2 500 ml sklenice. Na ně položíme cuketu a zalijeme marinádou. Mělo by zcela zakrýt zeleninu. Uzavřete a dejte do lednice. Tyto cukety lze skladovat 1-2 měsíce a podávat k vepřovému masu nebo bílé rybě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika
Comments number: 2
  1. Matěj

    Děkuji Vám za zajímavý článek s názvem „Zážitková chuť: Křupavá cuketa v pikantním nálevu“. Díky němu jsem se dozvěděl(a) nové informace o tom, jak připravit chutné a pikantní cukety. Vaše recepty mě inspirovaly k tomu, abych se pustil(a) do vaření s novými ingrediencemi. Mockrát děkuji!

  2. Jana

    Děkuji Vám za skvělý článek „Zážitková chuť: Křupavá cuketa v pikantním nálevu“. Bylo skvělé se dočíst o novém způsobu přípravy cukety a jejím pikantním nálevu. Díky Vašemu článku jsem se dozvěděl mnoho nových informací a inspirací pro další vaření. Mockrát děkuji!

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: