K receptu
S touto solí je dobré péct např. lilky a sladkou papriku: lilky nakrájejte na vrstvy silné 2 cm, papriky nakrájejte na čtvrtky, odstraňte stopky, semínka a mezistěny. Zeleninu pokapejte olivovým olejem, posypte solí, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 20 minut. Podávejte teplé nebo studené.
Složitost: snadno porce: 250 Vaření: 10 minMixérPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 250 PORCÍ200 g střední mořské soli 1 polévková lžíce. l. česnekový prášek 1 lžička. sušená bazalka, oregano a tymián Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Suché bylinky rozdrťte v mlýnku na kávu nebo mixéru na prášek.
Krok 2
Smíchejte sůl s česnekem a bylinkami. Necháme 1-2 dny louhovat. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.