Živý salát plný čerstvých žampionů a rajčat

K receptu

Lahodný a lehký salát z rajčat a žampionů s piniovými oříšky. Salát obsahuje čerstvé žampiony. Nebojte se je jíst syrové, jsou to jedny z mála hub, které se jako takové konzumují. V Itálii a Francii se často při vaření používají čerstvé žampiony, ale proč jsme horší!?

Složitost: snadno Kalorie: 344,58 kcal/porce porce: 1 Vaření: 30 min Použitý: 5,70 g/31,98 g/8,42Žádná tepelná úpravaevropská kuchyněVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetRomantická večeřeINGREDIENCE NA 1 PORCIčerstvé žampiony 5 ks rajčata 1 ks fialová cibule 0,5 ks piniové oříšky hrst olivového oleje 3 lžíce citronové šťávy 1 lžíce sůl cukr mletý černý pepř Tabulka vah a mír. RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Čerstvé žampiony otřete ubrouskem, odstraňte nečistoty a odstraňte vrchní slupku z uzávěru. Nakrájejte je na plátky. Osolíme, posypeme cukrem a pepřem podle chuti. Pokapejte citronovou šťávou. Směs. Houby dobře absorbují sůl a cukr, tak ochutnejte. Nechte 5-7 minut nakrájet sladkou cibuli na peříčka a přidejte k houbám. Směs.

Krok 2

Chutná a šťavnatá rajčata nakrájejte, jak chcete (já je nakrájím na plátky) a přidejte do salátu. Pokapejte nerafinovaným olivovým olejem. Jemně promíchejte obsah salátové mísy. Přidejte trochu soli.

Krok 3

Osušte piniové oříšky v mikrovlnné troubě nebo na suché pánvi do slabě žluté barvy.

Krok 4

Salát posypeme piniovými oříšky a podáváme. Jedná se o velmi chutný a lehký salát! Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: