K receptu
Lahodný a lehký salát z rajčat a žampionů s piniovými oříšky. Salát obsahuje čerstvé žampiony. Nebojte se je jíst syrové, jsou to jedny z mála hub, které se jako takové konzumují. V Itálii a Francii se často při vaření používají čerstvé žampiony, ale proč jsme horší!?
Složitost: snadno Kalorie: 344,58 kcal/porce porce: 1 Vaření: 30 min Použitý: 5,70 g/31,98 g/8,42Žádná tepelná úpravaevropská kuchyněVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetRomantická večeřeINGREDIENCE NA 1 PORCIčerstvé žampiony 5 ks rajčata 1 ks fialová cibule 0,5 ks piniové oříšky hrst olivového oleje 3 lžíce citronové šťávy 1 lžíce sůl cukr mletý černý pepř Tabulka vah a mír. RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Čerstvé žampiony otřete ubrouskem, odstraňte nečistoty a odstraňte vrchní slupku z uzávěru. Nakrájejte je na plátky. Osolíme, posypeme cukrem a pepřem podle chuti. Pokapejte citronovou šťávou. Směs. Houby dobře absorbují sůl a cukr, tak ochutnejte. Nechte 5-7 minut nakrájet sladkou cibuli na peříčka a přidejte k houbám. Směs.
Krok 2
Chutná a šťavnatá rajčata nakrájejte, jak chcete (já je nakrájím na plátky) a přidejte do salátu. Pokapejte nerafinovaným olivovým olejem. Jemně promíchejte obsah salátové mísy. Přidejte trochu soli.
Krok 3
Osušte piniové oříšky v mikrovlnné troubě nebo na suché pánvi do slabě žluté barvy.
Krok 4
Salát posypeme piniovými oříšky a podáváme. Jedná se o velmi chutný a lehký salát! Dobrou chuť!