K receptu
Papriky podávejte k pokrmům z bílých ryb nebo jednoduše k rybám.
Složitost: snadno porce: 3 Vaření: 1 hodina 30 minutPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCE1 kg malých lilků 1 kg sladké sezónní papriky 500 g červené cibule 2 hlavičky česneku 100 ml octa z červeného vína 100 ml rostlinného oleje 1,5 polévkové lžíce. l. cukr 2,5 lžíce. l. hrubá nejodizovaná sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Troubu předehřejte na 200°C. Lilek podélně nakrájejte na vrstvy o tloušťce 2 cm Papriky podélně nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka, stopky a mezistěny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky.
Krok 2
Připravenou zeleninu položte na plechy vyložené pečicím papírem. Nalijte do rostlinného oleje. Pečte 20 minut.
Krok 3
Upečenou zeleninu nakrájejte na velké kusy, které je vhodné umístit do sklenice. Smíchejte ocet, sůl a cukr, okořeňte zeleninu, promíchejte, vložte do sterilizovaných sklenic, pasterujte ve slabě vroucí vodě po dobu 15 minut. Zavřete, otočte, vychladněte.
Děkuji za tuto nádhernou a informativní článku. Nikdy by mě nenapadlo, že můžu podávat nakládané lilie s paprikou k bílým rybám. Učil jsem se něco nového a zajímavého, co se nemohu dočkat, až to vyzkouším. Příště, až budu vařit rybu, určitě vyzkouším tento recept na papriku. Skvělá práce, těším se na další články!