Foto: z otevřených zdrojů
Pizza se dá připravit různými způsoby. A s mletým masem to bude velmi chutné a uspokojivé
Obrovské množství možných ingrediencí, tisíce kombinací – pokaždé, když je pizza nová a ještě lahodnější. Tato pizza nepřipomíná italskou klasiku, ale velký otevřený koláč. Recept byl sdílen na webu Cookery.
Domácí pizza s mletým masem
Ingredience:
Pro test:
- mouka – 450 g;
- slepičí vejce – 1 kus;
- rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. 1;
- čistá voda – 1 sklenice;
- soda – 1/2 lžičky;
- ocet na hašení sody;
- cukr – podle vašeho vkusu;
- sůl – podle vašeho vkusu.
Na náplň:
- mleté maso – 500 g;
- jedna cibule;
- rajčata – 4 ks;
- paprika – 2 ks;
- rajčatová omáčka – 6 lžic. 1;
- sýr – 250 g;
- koření, sůl.
Příprava:
- Rozbijte do hluboké misky, přidejte sůl, cukr, vodu a rostlinný olej. Pomocí šlehače vše důkladně vyšleháme do hladka. Poté po částech přidávejte mouku a zároveň těsto nejprve promíchejte metličkou a poté (když to bude obtížné) rukama. Na závěr si lžičkou odměřte potřebné množství sody, zalijte trochou octa, aby se dostal na všechnu sodu a až začne reakce, rychle ji přidejte do těsta. Těsto znovu prohněteme čistýma rukama, vytvoříme vrstvu a dáme do mísy pod utěrku na 30 minut.
- Připravíme si náplň. Smažte cibuli s mletým masem. Poté přidáme mletý černý pepř a sůl. Šťáva z masa by se měla téměř úplně odpařit.
- Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky jako rajčata.
- Formování pizzy. Těsto rozválíme a dáme na plech. Na to položte 3 lžíce rajčatové omáčky, rovnoměrně ji rozetřete po povrchu, pak vyskládejte polovinu mletého masa, rajčata, papriky, posypte sýrem a stejným způsobem vytvořte druhou pizzu.
- Pizzu pečte při 180-200 stupních 15-25 minut nebo dokud těsto nezhnědne a sýr se úplně nerozpustí. Hotovou domácí pizzu vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a můžete podávat. Do náplně můžete přidat okurky, olivy nebo olivy, klobásu a různé bylinky.