Foto: z otevřených zdrojů
Pokud je to žádoucí, mohou být hotové rohlíky podávány se zakysanou smetanou nebo omáčkou.
Tyto masové rolky z lilku jsou ideální pro ty, kteří milují kebab, ale chtějí lehčí pokrm se zeleninou. Zároveň jsou tyto rohlíky zcela originální a uspokojivé. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit rolky z lilku na špejlích s odkazem na kulinářský kanál YouTube „The Man Cooking“.
Recept na lilkové závitky s masem
Ingredience:
- lilek – 2 ks;
- mleté hovězí maso – 400-500 g;
- červená cibule – 1 ks;
- paprika – 2 ks;
- koření – podle chuti;
- sůl – podle chuti.
Jak vařit rolky z lilku s masem na špejlích
- Lilky omyjeme, odřízneme vršky a nakrájíme na oválné plátky – mírně šikmo, aby byly dostatečně dlouhé. Plátek by měl být silný asi 0,5 cm.
- Lilek závitky s mletým masem na špejlích: recept na lahodnou svačinu
- Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Nakrájenou cibuli vložte do hluboké mísy.
- Papriky omyjte, odstraňte stopku a semínka. Poté zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Budou smíchány s mletým masem, takže jejich velikost závisí na tom, jakou chcete texturu. K cibuli přidáme nakrájenou papriku.
- Mleté maso osolte a opepřete v samostatné misce, promíchejte, poté přidejte cibuli a pepř. Ingredience důkladně promíchejte.
- Pokud chcete, můžete dodatečně přidat bylinky, jako je rozmarýn nebo tymián. Na plátky lilku položte masovou náplň, asi 2 polévkové lžíce najednou. l. hmotnost na 1 plátek. Mleté maso rovnoměrně rozprostřete v tenké vrstvě.
- Plátky lilku zabalíme do rolády tak, aby náplň byla uvnitř. Poté je třeba rohlíky navléknout na špejle.
- Smažte závitky lilku s mletým masem dohněda a mleté maso je propečené. Pokud je to žádoucí, mohou být hotové rohlíky podávány se zakysanou smetanou nebo omáčkou.
Не удалось сгенерировать комментарий.