Foto: z otevřených zdrojů
Existuje trik, který vám umožní připravit rychlé a všestranné těsto
Kváskové těsto se mnohým zdá obtížné kvůli povyku s hnětením a času, který zabere kynutí. Existuje ale trik, který vám umožní připravit rychlé a všestranné těsto. Recept sdílela slavná ukrajinská blogerka Alina FooDee.
Recept
Ingredience:
- Teplá voda – 200 g
- Velmi horká voda – 200 g
- Sušené instantní droždí – 10 g (nebo 30 g živého droždí)
- Sůl – 1 lžička.
- Cukr – 1-3 polévkové lžíce. l.
- Rostlinný olej – 3 polévkové lžíce. l.
- Mouka – 550-650 g
Příprava krok za krokem
- Přidejte droždí do teplé vody. Nechte působit 5 minut. Suché není třeba ani míchat, ale živé lze lehce promíchat.
- Nalijte 3 polévkové lžíce do misky. l. lžíce mouky z celkového množství, cukr, sůl a rostlinný olej. Zalijte vroucí vodou a promíchejte. Počkejte pár minut, až směs vychladne do velmi teplého stavu, protože droždí nemá rádo horké věci. Uvařením mouky vám těsto vykyne před očima.
- Přidejte vodu s droždím. Postupně přidáváme mouku. Uhněteme těsto do hladka.
- Vložte do misky, přikryjte utěrkou a nechte 10-15 minut.
Těsto je hotové! Pak jej lze použít na jakékoli pečení: smažené koláče, pizzu, chléb a tak dále.
|