Cuketa na zimu s rajčatovým protlakem: recept na lahodnou přípravu na zimu


Foto: z otevřených zdrojů

Jedná se o velmi chutnou přípravu. Snadno se připravuje a dobře skladuje.

Zimní dýně s rajčatovým protlakem je jednoduchá a chutná příprava. Speciální, pokud máte hodně cuket a chcete zkusit něco nového. Česnek a ocet jim dodávají pikantnost. Recept byl sdílen na webu 1000.menu.

Cuketa s rajčatovým protlakem

Ingredience:

  • cuketa – 2 kg;
  • voda – 1,5 l;
  • rajčatová pasta (se sklíčkem) – 4 polévkové lžíce. l.;
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce. l.;
  • sůl – 4 lžičky;
  • cukr – 6 lžic;
  • česnek – 6 stroužků;
  • ocet 9% – 3 polévkové lžíce. l.

Příprava:

  1. Pro tento recept je lepší použít mladou cuketu. Cuketu nejprve nakrájejte na kroužky o tloušťce 0,5 – 1 cm a poté každý kroužek nakrájejte na polovinu nebo na čtyři kusy.
  2. Zřeďte rajčatovou pastu ve vodě, dokud nebude hladká. Podle chuti lze množství pasty zvýšit na 6-7 lžic. Nalijte rostlinný olej. Přidejte sůl a cukr.
  3. Vložte cuketu do hrnce a položte na sporák. Vše přiveďte na prudkém ohni k varu za občasného míchání. Poté stáhněte plamen na minimum a vařte do měkka. Přidejte česnek prošlý lisem do pánve a zalijte octem. Promícháme a ochutnáme. V případě potřeby přidejte sůl, cukr nebo ocet. Udržujte oheň další minutu.
  4. Sterilizujte sklenice a víčka, vložte cuketu mezi sklenice a zavřete víčka.


0,0 z 5 // 0
recept, cuketa, přípravky
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: