Oblíbené čokoládové suflé: recept na jemný dezert připomínající dětství


Foto: z otevřených zdrojů

Po upečení získá suflé lehkou křupavou kůrku, která zůstane uvnitř extrémně měkká.

Souffle, dezert z Francie, je proslulý svým vzdušným a lehkým tvarem, který připomíná piškot. Po upečení získá suflé lehkou křupavou kůrku, přičemž uvnitř zůstane extrémně měkké, píše kulinářský zdroj Shuba.

Recept na čokoládové suflé

Ingredience:

  • vejce – 3 ks;
  • mléko (obsah tuku 2,5%) – 1 polévková lžíce. l.;
  • máslo (obsah tuku 73%) – 100 g;
  • kakaový prášek – 1 polévková lžíce. l.;
  • pšeničná mouka – 3 polévkové lžíce. l.;
  • hořká čokoláda – 100 g;
  • cukr – 100 g.

Jak vyrobit čokoládové suflé

  1. Čokoládu na suflé připravíme rozpuštěním. Ačkoli to lze provést v mikrovlnné troubě, doporučuje se rozpustit čokoládu nad parní lázní.
  2. Chcete-li to provést, nalámejte čokoládu na malé kousky a vložte do malého hrnce. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu.
  3. Studené máslo nastrouhejte do čokolády na velkém struhadle – tím se rychleji rozpustí a bude se snáze s čokoládou míchat. Hrnec postavte nad vroucí vodu a počkejte, až se směs rozpustí.
  4. Nezapomeňte čokoládu promíchat – to pomůže ingrediencím rozpustit a rychleji promíchat. Když se hmota stane homogenní, musíte vypnout teplo.
  5. Zatímco pánev stojí nad vroucí vodou, čokoláda zůstane tekutá – což je potřeba na hmotu v suflé.
  6. Vejce rozbijte do samostatné misky, přidejte cukr a ingredience promíchejte mixérem, dokud nebudou hladké a cukr se nerozpustí. Poté je třeba prosít mouku a kakaový prášek do vajec a míchat hmotu.
  7. Poté je třeba nalít mléko, promíchat a přidat čokoládovou hmotu. Ingredience znovu promíchejte – vhodnější je to udělat silikonovou stěrkou, aby nedošlo k narušení textury.
  8. Připravenou čokoládovou směsí naplňte formičky na muffiny nebo malé keramické zapékací misky. Mísu musíte naplnit do 3/4, protože dezert během pečení nakyne. Poté dejte formy na asi hodinu do mrazáku.
  9. Pro pečení suflé musí být trouba předehřátá na 170 stupňů. Položte ramekiny na plech a vložte je do trouby.
  10. Soufflé pečte 15 minut. Neměli byste přepéct – uvnitř dezertu nebude lehce tekutá čokoláda.


0,0 z 5 // 0
recept na čokoládové suflé
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: