Tiramisu s broskví: jak připravit svůj oblíbený dezert s jasným akcentem


Foto: z otevřených zdrojů

Tiramisu s broskví má opravdu letní chuť.

Lahodný a jemný dezert, tiramisu je vynikající pochoutka, která má jemnou a jemnou chuť. Kromě klasického existuje mnoho variací tohoto receptu. Autor kulinářského blogu „Lahodné recepty na každý den“ řekl a ukázal, jak vařit tiramisu s broskví.

Tiramisu s broskví

Ingredience:

  • mrazem sušené broskve – 20 g;
  • savoiardi sušenky – 28 ks;
  • mléko – 150 ml;
  • cukr – 2 polévkové lžíce. 1;
  • mascarpone – 500 g;
  • smetana 33 % – 400 ml;
  • moučkový cukr – 140 g;
  • čerstvé broskve – 1-2 ks.

Způsob vaření:

  1. Do teplého mléka přidejte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Sušenky rychle namočte do mléka, položte je na pergamen (ve 2 řadách po 11 kusech a uprostřed řada na poloviny, viz video). Necháme, zatímco si připravíme smetanu a broskve.
  2. Studenou smetanu, prášek a mascarpone vyšleháme do hladké a nadýchané hmoty. 1/2 krému rozetřeme na sušenky a uhladíme. Rovnoměrně posypeme drcenými lyofilizovanými broskvemi a poklademe na kostičky nakrájenými čerstvými broskvemi. Pomocí pergamenu srolujte a vytvarujte váleček. Dejte do lednice alespoň na 3 hodiny.
  3. Hotovou roládu namažte zbylým krémem. Posypeme drcenými mrazem sušenými broskvemi. Ozdobte pomocí cukrářského sáčku. Přidejte další čerstvé ovoce.


0,0 z 5 // 0
Tiramisu, recept, dezert
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: