Foto: z otevřených zdrojů
Tiramisu s broskví má opravdu letní chuť.
Lahodný a jemný dezert, tiramisu je vynikající pochoutka, která má jemnou a jemnou chuť. Kromě klasického existuje mnoho variací tohoto receptu. Autor kulinářského blogu „Lahodné recepty na každý den“ řekl a ukázal, jak vařit tiramisu s broskví.
Tiramisu s broskví
Ingredience:
- mrazem sušené broskve – 20 g;
- savoiardi sušenky – 28 ks;
- mléko – 150 ml;
- cukr – 2 polévkové lžíce. 1;
- mascarpone – 500 g;
- smetana 33 % – 400 ml;
- moučkový cukr – 140 g;
- čerstvé broskve – 1-2 ks.
Způsob vaření:
- Do teplého mléka přidejte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Sušenky rychle namočte do mléka, položte je na pergamen (ve 2 řadách po 11 kusech a uprostřed řada na poloviny, viz video). Necháme, zatímco si připravíme smetanu a broskve.
- Studenou smetanu, prášek a mascarpone vyšleháme do hladké a nadýchané hmoty. 1/2 krému rozetřeme na sušenky a uhladíme. Rovnoměrně posypeme drcenými lyofilizovanými broskvemi a poklademe na kostičky nakrájenými čerstvými broskvemi. Pomocí pergamenu srolujte a vytvarujte váleček. Dejte do lednice alespoň na 3 hodiny.
- Hotovou roládu namažte zbylým krémem. Posypeme drcenými mrazem sušenými broskvemi. Ozdobte pomocí cukrářského sáčku. Přidejte další čerstvé ovoce.
|