Voňavé buchty s jablkem a skořicí: Jamie Oliver se podělil o lahodný recept

Foto: z otevřených zdrojů

Tento dezert vyžaduje trpělivost, ale výsledek předčí očekávání.

Slavný šéfkuchař Jamie Oliver se podělil o svůj nový recept na jablečné a skořicové buchty. Ukazují se neuvěřitelně voňavé a vzdušné.

„Buttercotch apple skořicové buchty… upřímně, myslím, že ani nemusím říkat víc než to,“ řekl ve videu, když ochutnával připravenou dobrotu.

Oliver následně sdílel recept na koláč na svých webových stránkách.

Recept

K jejich přípravě budete potřebovat:

  • silná bílá mouka – 500 g + na posypání;
  • suché droždí – 7 g;
  • olej na mazání;
  • sušené kousky jablek – 100 g;
  • jablka – 4 ks;
  • mletá skořice – 1 polévková lžíce;
  • vanilková pasta – 1 polévková lžíce;
  • cukr – 100 g + navíc na posypání;
  • máslo – 100 g.

Příprava:

  1. Do velké mísy prosejeme mouku. Dále udělejte uprostřed prohlubeň. Smíchejte 300 ml teplé vody a droždí v šálku. Nechte je pár minut a poté je pomalu vsypte do mouky a směs promíchejte lžící.
  2. Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní desku a asi deset minut dobře hněťte, dokud nebude hladké a pružné.
  3. Po prohnětení mísu lehce naolejujte a těsto do ní vraťte, přikryjte je čistou vlhkou utěrkou. Najděte si klidné místo, kde těsto necháme hodinu kynout nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Mezitím si nakrájíme nadrobno sušené kousky jablek. Poté oloupejte čerstvá jablka a také je nakrájejte. Kombinujte čerstvá a sušená jablka se skořicí, vanilkovou esencí a cukrem v misce, aby se spojily chutě.
  5. Když těsto vykyne, natáhněte ho na pomaštěnou pracovní plochu tak, aby vznikl obdélník o rozměrech 30 cm x 50 cm, na těsto rovnoměrně rozprostřete měkké máslo a na něj položte jablka s cukrem a zbylou šťávou.
  6. Začněte od delší strany, která je k vám nejblíže, těsto rozválejte na špalek a nakrájejte na 12 stejných kusů. 28cm nepřilnavou pánev nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme trochou cukru. Housky vložte na pánev, přikryjte čistou vlhkou utěrkou a nechte na teplém místě, dokud znovu nezdvojnásobí svůj objem.
  7. Trouba by měla být předehřátá na 180 stupňů (plynová 4). Koláčky posypte trochou cukru a pečte na dně trouby 30 minut nebo dozlatova a mazlavé. Chcete-li podávat, vyklopte je na prkénko, zdola nahoru.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: