Knedlíky s jablky: výborný nápad na oběd


Foto: z otevřených zdrojů

Na přípravu knedlíků s jablečnou náplní potřebujete minimum času a úsilí.

Jablka jsou dostupné ovoce po celý rok, takže jsou přísadou do mnoha pokrmů a pečiva. Na přípravu knedlíků s jablečnou náplní potřebujete minimum času a úsilí.

Recept

Ingredience:

  • jablka – 2 ks;
  • mouka – 200 g;
  • kefír – 100 ml;
  • cukr – 1,5 lžíce. l.;
  • skořice – 0,25 lžičky;
  • soda – 0,25 lžičky;
  • citronová šťáva – 1 lžička;
  • sůl – špetka.

Jak vařit knedlíky s jablky

  1. Pro přípravu těsta na knedlíky nalijte kefír do mísy, přidejte 1 lžičku. cukr a špetku soli pro vyvážení chuti. Sodu podusíme s citronovou šťávou, zamícháme a nalijeme do kefíru.
  2. Všechny suroviny smícháme v míse a po troškách přidáváme mouku. Uhněteme těsto – nejprve lžící a poté rukama. Těsto odložte na 10-15 minut.
  3. Na náplň omyjte jablka a nakrájejte je na malé kostičky, odstraňte semínka a stopku. Jablka dejte do mísy a podle chuti posypte cukrem a skořicí.
  4. Těsto rozválíme a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Položte náplň – každá asi 1 lžička. – a přikryjeme knedlíky.
  5. Nejlepší je pařit knedlíky s jablky – to lze provést pomocí cedníku. Chcete-li to provést, vložte knedlíky do vymazaného cedníku a položte jej na pánev s vroucí vodou. Mísu přikryjeme pokličkou a knedlíky vaříme 10 minut.



0,0 z 5 // 0
Knedlíky, recept
komentáře: 0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: