Foto: z otevřených zdrojů
Na přípravu knedlíků s jablečnou náplní potřebujete minimum času a úsilí.
Jablka jsou dostupné ovoce po celý rok, takže jsou přísadou do mnoha pokrmů a pečiva. Na přípravu knedlíků s jablečnou náplní potřebujete minimum času a úsilí.
Recept
Ingredience:
- jablka – 2 ks;
- mouka – 200 g;
- kefír – 100 ml;
- cukr – 1,5 lžíce. l.;
- skořice – 0,25 lžičky;
- soda – 0,25 lžičky;
- citronová šťáva – 1 lžička;
- sůl – špetka.
Jak vařit knedlíky s jablky
- Pro přípravu těsta na knedlíky nalijte kefír do mísy, přidejte 1 lžičku. cukr a špetku soli pro vyvážení chuti. Sodu podusíme s citronovou šťávou, zamícháme a nalijeme do kefíru.
- Všechny suroviny smícháme v míse a po troškách přidáváme mouku. Uhněteme těsto – nejprve lžící a poté rukama. Těsto odložte na 10-15 minut.
- Na náplň omyjte jablka a nakrájejte je na malé kostičky, odstraňte semínka a stopku. Jablka dejte do mísy a podle chuti posypte cukrem a skořicí.
- Těsto rozválíme a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Položte náplň – každá asi 1 lžička. – a přikryjeme knedlíky.
- Nejlepší je pařit knedlíky s jablky – to lze provést pomocí cedníku. Chcete-li to provést, vložte knedlíky do vymazaného cedníku a položte jej na pánev s vroucí vodou. Mísu přikryjeme pokličkou a knedlíky vaříme 10 minut.
|