Nejchutnější jídlo z Gruzie: zelený fazolový lobio recept

Foto: z otevřených zdrojů

Lobio se obvykle vyrábí z červených nebo bílých fazolí. Ale z chřestu se ukáže neméně chutné

Oblíbené je také lobio z fazolových lusků, stejně jako klasické gruzínské lobio z červených, panašovaných nebo bílých fazolí. Green lobio se připravuje z mladých lusků zelených fazolek. Přidejte drcené vlašské ořechy, česnek a tradiční koření. Zkrátka je to výborná příloha. Recept byl sdílen na webu Gemrielia.

Zelené fazole lobio

Ingredience:

  • zelené fazolky (chřest) – 400 g;
  • vlašské ořechy – 100 g;
  • cibule – 80 g;
  • česnek – 2 stroužky;
  • koriandr – 30 g;
  • pikantní – 1 lžička;
  • utskho-suneli – 0,5 lžičky;
  • mletý koriandr – 0,5 lžičky;
  • rostlinný olej, sůl.

Příprava:

  1. Protřiďte zelené fazolky a odřízněte konce lusků ze strany stopky. Odstraňte hrubé žilky, pokud nějaké objevíte.
  2. V malém hrnci dejte vařit vodu, osolte ji a přidejte fazole. Přiveďte k varu na vysoké teplotě, snižte teplotu na střední a vařte fazole 3 minuty. Nebo méně, záleží na vašich fazolích, ujistěte se, že jsou převařené. Fazole dejte do síta a propláchněte studenou vodou, aby zůstaly pevné a zelené.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlkroužky. Nasekejte vlašské ořechy.
  4. Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej, orestujte na něm za stálého míchání cibuli na středním plameni do zlatova, přidejte nasekaný česnek, fazolové lusky a posypte suchým kořením. Přidejte nasekaný koriandr, v případě potřeby dosolte a stáhněte z ohně.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: