Foto: z otevřených zdrojů
Lobio se obvykle vyrábí z červených nebo bílých fazolí. Ale z chřestu se ukáže neméně chutné
Oblíbené je také lobio z fazolových lusků, stejně jako klasické gruzínské lobio z červených, panašovaných nebo bílých fazolí. Green lobio se připravuje z mladých lusků zelených fazolek. Přidejte drcené vlašské ořechy, česnek a tradiční koření. Zkrátka je to výborná příloha. Recept byl sdílen na webu Gemrielia.
Zelené fazole lobio
Ingredience:
- zelené fazolky (chřest) – 400 g;
- vlašské ořechy – 100 g;
- cibule – 80 g;
- česnek – 2 stroužky;
- koriandr – 30 g;
- pikantní – 1 lžička;
- utskho-suneli – 0,5 lžičky;
- mletý koriandr – 0,5 lžičky;
- rostlinný olej, sůl.
Příprava:
- Protřiďte zelené fazolky a odřízněte konce lusků ze strany stopky. Odstraňte hrubé žilky, pokud nějaké objevíte.
- V malém hrnci dejte vařit vodu, osolte ji a přidejte fazole. Přiveďte k varu na vysoké teplotě, snižte teplotu na střední a vařte fazole 3 minuty. Nebo méně, záleží na vašich fazolích, ujistěte se, že jsou převařené. Fazole dejte do síta a propláchněte studenou vodou, aby zůstaly pevné a zelené.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlkroužky. Nasekejte vlašské ořechy.
- Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej, orestujte na něm za stálého míchání cibuli na středním plameni do zlatova, přidejte nasekaný česnek, fazolové lusky a posypte suchým kořením. Přidejte nasekaný koriandr, v případě potřeby dosolte a stáhněte z ohně.