Site icon Wellness Way Česká republika

Nejletnější pečení: recept na charlotte s broskvemi


Foto: z otevřených zdrojů

Charlotte se obvykle připravuje s jablky, ale neuvěřitelně chutná i s broskvemi.

Charlotte, jako jeden z nejjednodušších koláčů, lze připravit s jakýmkoli ovocem a ovocem. Obvykle se ale připravuje s jablky. Můžete ale zkusit upéct charlotte s broskvemi přidáním kardamomu, skořice nebo jen vanilkového cukru, píše Focus.

Broskve musí být zralé a sladké, to je důležitá podmínka.

Charlotte s broskvemi

Ingredience:

  • čtyři vejce;
  • cukr – 200 g;
  • zakysaná smetana (25–30 %) – 200 g;
  • mouka – 160 g;
  • prášek do pečiva – 1 lžička;
  • broskve – 6 ks.
  • máslo – 10 g;
  • strouhanka – 1 polévková lžíce. l.

Příprava:

  1. Nejprve si připravte těsto. Vejce vyšlehejte mixérem do nadýchané hmoty. Poté postupně po malých dávkách přidávejte cukr a šlehejte, dokud směs nemá homogenní konzistenci.
  2. Přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte stěrkou. Těsto nechte 20 minut při pokojové teplotě.
  3. Zatímco těsto na charlotte odpočívá, připravte si broskve. V hrnci přiveďte vodu k varu a ovoce snižte na 30 sekund. Poté přendejte do misky s ledovou vodou. Děláme to, abychom odstranili kůži. Odstraňte pecky a nakrájejte broskve.
  4. Pánev na šarlotku o průměru 24–26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Přebytek setřete, přidejte broskve a naplňte těstem. Charlotte s broskvemi pečte 40–50 minut při 200 stupních.


4.6 z 5 // 8
Charlotte, recept
komentáře: 0
Exit mobile version