Foto: z otevřených zdrojů
Charlotte se obvykle připravuje s jablky, ale neuvěřitelně chutná i s broskvemi.
Charlotte, jako jeden z nejjednodušších koláčů, lze připravit s jakýmkoli ovocem a ovocem. Obvykle se ale připravuje s jablky. Můžete ale zkusit upéct charlotte s broskvemi přidáním kardamomu, skořice nebo jen vanilkového cukru, píše Focus.
Broskve musí být zralé a sladké, to je důležitá podmínka.
Charlotte s broskvemi
Ingredience:
- čtyři vejce;
- cukr – 200 g;
- zakysaná smetana (25–30 %) – 200 g;
- mouka – 160 g;
- prášek do pečiva – 1 lžička;
- broskve – 6 ks.
- máslo – 10 g;
- strouhanka – 1 polévková lžíce. l.
Příprava:
- Nejprve si připravte těsto. Vejce vyšlehejte mixérem do nadýchané hmoty. Poté postupně po malých dávkách přidávejte cukr a šlehejte, dokud směs nemá homogenní konzistenci.
- Přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte stěrkou. Těsto nechte 20 minut při pokojové teplotě.
- Zatímco těsto na charlotte odpočívá, připravte si broskve. V hrnci přiveďte vodu k varu a ovoce snižte na 30 sekund. Poté přendejte do misky s ledovou vodou. Děláme to, abychom odstranili kůži. Odstraňte pecky a nakrájejte broskve.
- Pánev na šarlotku o průměru 24–26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Přebytek setřete, přidejte broskve a naplňte těstem. Charlotte s broskvemi pečte 40–50 minut při 200 stupních.
|