Připraveno za půl hodiny: recept na „vydatné“ expresní lasagne od Mary Berry

Toto jídlo vystačí asi na šest porcí a nejlépe se podává ihned po uvaření.

Tyto lasagne od vás nebudou vyžadovat mnoho času na přípravu, ale budou velmi chutné / ua.depositphotos.com

Jak jsou podzimní večery chladnější a temnější, každý touží po teplých a uspokojujících jídlech a co může být lepšího než lahodné lasagne? Mnoho lidí si zároveň myslí, že toto jídlo vyžaduje příliš mnoho času a úsilí a neradi ho vaří. Slavná britská šéfkuchařka Mary Berry však způsobila senzaci tím, že se podělila o svůj expresní recept na lasagne, jejichž příprava trvá pouhých 30 minut (plus doba pečení). Podle Mirror Mary Berry vystačí asi na šest porcí a nejlépe se podává ihned po uvaření.

Ingredience:

Na těstoviny:

  • 75 g strouhaného sýru čedar
  • Olej na mazání
  • Šest velkých plátů lasagní (velikosti, aby se vešly na vaši pánev).

Na rajčatovou omáčku:

  • 500 g rajčat ve vlastní šťávě
  • Dvě polévkové lžíce protlaku ze sušených rajčat
  • Jedna polévková lžíce cukru
  • Jedna lžíce tymiánu
  • Jedna polévková lžíce šalvěje
  • Sůl a pepř

Na klobásový a špenátový dip:

  • 450 g klobásy
  • 250 g nakrájených žampionů
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g špenátu
  • Dva stroužky česneku, rozdrcené
  • Jedna polévková lžíce mouky
  • Jedna lžíce chilli (volitelně)
  • Jedna lžíce oleje na vaření
  • Sůl a pepř

Jak vařit:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 200 °C u horkovzdušné nebo na 180 °C u plynové trouby, vezměte ohnivzdornou misku a vymažte ji olejem.
  2. Připravte si pláty lasagní. Plátky lasagní vložte do čerstvě uvařené vody, aby změkly, zatímco budete připravovat omáčky na lasagne.
  3. Chcete-li udělat klobásu a špenátový dip, rozpalte velkou pánev a přidejte klobásu. Smažte do zlatova po dobu 5-10 minut a maso rozdrobte vařečkou. Přidejte lžíce mouky a opékejte asi minutu, poté přidejte chilli, česnek a houby a opékejte ještě asi pět minut. Když je vše hotové, přidáme zakysanou smetanu a špenát. Necháme několik minut vařit a probublávat, poté stáhneme z plotny a odstavíme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  4. Chcete-li připravit rajčatovou omáčku, vezměte velkou mísu a spojte rajčata se šťávou, rajčatovým protlakem, cukrem, tymiánem a šalvějí. Omáčku dobře dochutíme solí a pepřem.
  5. Plátky lasagní sceďte a začněte je vkládat do mísy vhodné do trouby. Na dno položte pláty lasagní, přidejte třetinu rajčatové omáčky, poté přidejte další pláty lasagní a navrch poklaďte špenátovou a klobásovou omáčkou. Tyto vrstvy opakujte, dokud nedosáhnete vrchních plátů lasagní, které by měly být posypané strouhaným sýrem.
  6. Lasagne pečte asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne a nebude navrchu bublat.

Vyzkoušet můžete i vaření hovězího guláše s knedlíkem podle receptu slavné kulinářské specialistky Naděždy Khusein nebo lahodné Valenské kuře, které se hodí ke každé příloze.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: