Toto jídlo vystačí asi na šest porcí a nejlépe se podává ihned po uvaření.
Tyto lasagne od vás nebudou vyžadovat mnoho času na přípravu, ale budou velmi chutné / ua.depositphotos.com
Jak jsou podzimní večery chladnější a temnější, každý touží po teplých a uspokojujících jídlech a co může být lepšího než lahodné lasagne? Mnoho lidí si zároveň myslí, že toto jídlo vyžaduje příliš mnoho času a úsilí a neradi ho vaří. Slavná britská šéfkuchařka Mary Berry však způsobila senzaci tím, že se podělila o svůj expresní recept na lasagne, jejichž příprava trvá pouhých 30 minut (plus doba pečení). Podle Mirror Mary Berry vystačí asi na šest porcí a nejlépe se podává ihned po uvaření.
Ingredience:
Na těstoviny:
- 75 g strouhaného sýru čedar
- Olej na mazání
- Šest velkých plátů lasagní (velikosti, aby se vešly na vaši pánev).
Na rajčatovou omáčku:
- 500 g rajčat ve vlastní šťávě
- Dvě polévkové lžíce protlaku ze sušených rajčat
- Jedna polévková lžíce cukru
- Jedna lžíce tymiánu
- Jedna polévková lžíce šalvěje
- Sůl a pepř
Na klobásový a špenátový dip:
- 450 g klobásy
- 250 g nakrájených žampionů
- 200 ml zakysané smetany
- 100 g špenátu
- Dva stroužky česneku, rozdrcené
- Jedna polévková lžíce mouky
- Jedna lžíce chilli (volitelně)
- Jedna lžíce oleje na vaření
- Sůl a pepř
Jak vařit:
- Nejprve předehřejte troubu na 200 °C u horkovzdušné nebo na 180 °C u plynové trouby, vezměte ohnivzdornou misku a vymažte ji olejem.
- Připravte si pláty lasagní. Plátky lasagní vložte do čerstvě uvařené vody, aby změkly, zatímco budete připravovat omáčky na lasagne.
- Chcete-li udělat klobásu a špenátový dip, rozpalte velkou pánev a přidejte klobásu. Smažte do zlatova po dobu 5-10 minut a maso rozdrobte vařečkou. Přidejte lžíce mouky a opékejte asi minutu, poté přidejte chilli, česnek a houby a opékejte ještě asi pět minut. Když je vše hotové, přidáme zakysanou smetanu a špenát. Necháme několik minut vařit a probublávat, poté stáhneme z plotny a odstavíme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- Chcete-li připravit rajčatovou omáčku, vezměte velkou mísu a spojte rajčata se šťávou, rajčatovým protlakem, cukrem, tymiánem a šalvějí. Omáčku dobře dochutíme solí a pepřem.
- Plátky lasagní sceďte a začněte je vkládat do mísy vhodné do trouby. Na dno položte pláty lasagní, přidejte třetinu rajčatové omáčky, poté přidejte další pláty lasagní a navrch poklaďte špenátovou a klobásovou omáčkou. Tyto vrstvy opakujte, dokud nedosáhnete vrchních plátů lasagní, které by měly být posypané strouhaným sýrem.
- Lasagne pečte asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne a nebude navrchu bublat.
Vyzkoušet můžete i vaření hovězího guláše s knedlíkem podle receptu slavné kulinářské specialistky Naděždy Khusein nebo lahodné Valenské kuře, které se hodí ke každé příloze.