Hotové za 15 minut: kulinářský expert dal jednoduchý recept na lahodnou kuřecí kari polévku

Kuřecí laksa je perfektní zahřívací pokrm v chladném dni.

Kulinářský expert dal jednoduchý recept na lahodnou kuřecí kari polévku / snímek obrazovky

Odborník na vaření Jamie Oliver se podělil o svůj recept na kuřecí kari polévku, známou také jako laksa. Mirror o tom píše.

Je třeba poznamenat, že laksa je ideální zahřívací pokrm v chladném dni a podle receptury odborníka zabere její příprava pouhých 15 minut. Miska podle odborníka vystačí pro čtyři osoby a lze ji uložit i na další den:

“Toto jídlo si můžete vychutnat s rýží nebo rýžovými nudlemi.”

Přečtěte si také:

Ingredience

Na kuře:

  • Kuřecí stehýnka
  • Sůl a pepř
  • Čínská směs pěti koření
  • Limetková šťáva
  • Jedna polévková lžíce medu
  • Jedna lžíce sezamových semínek

Přečtěte si také:

Pro kari:

  • 1 cuketa
  • 1 litr vody
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • 1 červená chilli paprička
  • 3 nebo 4 cibule
  • 300 g bílé rýže nebo rýžových nudlí
  • 400 g (jedna plechovka) kokosového mléka
  • 600 g (dva svazky) chřestu
  • Kousek zázvoru (5 cm)
  • Lžička koriandru
  • Lžíce sójové omáčky
  • Lžíce arašídového másla
  • Lžíce sezamového oleje
  • Lžíce rybí omáčky
  • Lžička kurkumy
  • Limetková šťáva
  • Listy kafírové limetky

Přečtěte si také:

Kuchyňské návnady:

Nepromastitelný papír

  • váleček
  • Grilovací pánev
  • Kleště
  • Ostrý nůž
  • prkénko
  • Velká pánev
  • Kuchyňský robot

Přečtěte si také:

Způsob vaření

Postup je jednoduchý: jednoduše položte kuřecí stehýnka na mastný papír a ochuťte solí, pepřem a pěti kořením. Použijte pečicí papír, aby bylo kuře rovnoměrně potažené kořením. Na kuře položte papír a dobře ho přitlačte válečkem.

Pánev postavte na sporák, nechte pár minut zahřát a pomocí kleští do ní vložte kuře. Vařte asi pět minut. V tuto chvíli vezměte cuketu a ořízněte konce. Neloupeme, ale nakrájíme nahrubo na velké plátky.

Uvařte rychlovarnou konvici a do velkého hrnce nalijte asi jeden litr vroucí vody. Přidejte kostku kuřecího vývaru do pánve. Kuchař doporučuje nastrouhat cuketu pomocí kuchyňského robotu, ale můžete to udělat ručně a poté přidat nastrouhanou zeleninu do hrnce s vodou.

Poté přidejte do kuchyňského robotu následující ingredience: jednu červenou chilli papričku, kousek zázvoru o velikosti palce, asi čtyři oloupané stroužky česneku, lžíci sójové omáčky, několik lístků kaffirové limetky, lžičku arašídového oleje, lžíci sezamu olej a pak lžíci rybí omáčky, trochu koriandru a kurkumy.

Přečtěte si také:

Nejnovější kulinářské novinky

Šéfkuchař prozradil recept na lahodnou avokádovou omáčku. Má tajnou přísadu.

Omáčku lze podle odborníka „vyrobit za pár minut“ a tajná přísada je „něco, co by vás ani nenapadlo“.

UNIAN také informoval o tom, jak připravit vlhký a bohatý čokoládový dort. Vaří se za pouhých 13 minut.

Dezert se peče ve vzduchové fritéze. Na jeho přípravu potřebujete 100 g mouky, 300 g čokoládové pasty a 2 vejce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: