Site icon Wellness Way Česká republika

Hotové za 15 minut: kulinářský expert dal jednoduchý recept na lahodnou kuřecí kari polévku

Kuřecí laksa je perfektní zahřívací pokrm v chladném dni.

Kulinářský expert dal jednoduchý recept na lahodnou kuřecí kari polévku / snímek obrazovky

Odborník na vaření Jamie Oliver se podělil o svůj recept na kuřecí kari polévku, známou také jako laksa. Mirror o tom píše.

Je třeba poznamenat, že laksa je ideální zahřívací pokrm v chladném dni a podle receptury odborníka zabere její příprava pouhých 15 minut. Miska podle odborníka vystačí pro čtyři osoby a lze ji uložit i na další den:

“Toto jídlo si můžete vychutnat s rýží nebo rýžovými nudlemi.”

Přečtěte si také:

Ingredience

Na kuře:

Přečtěte si také:

Pro kari:

Přečtěte si také:

Kuchyňské návnady:

Nepromastitelný papír

Přečtěte si také:

Způsob vaření

Postup je jednoduchý: jednoduše položte kuřecí stehýnka na mastný papír a ochuťte solí, pepřem a pěti kořením. Použijte pečicí papír, aby bylo kuře rovnoměrně potažené kořením. Na kuře položte papír a dobře ho přitlačte válečkem.

Pánev postavte na sporák, nechte pár minut zahřát a pomocí kleští do ní vložte kuře. Vařte asi pět minut. V tuto chvíli vezměte cuketu a ořízněte konce. Neloupeme, ale nakrájíme nahrubo na velké plátky.

Uvařte rychlovarnou konvici a do velkého hrnce nalijte asi jeden litr vroucí vody. Přidejte kostku kuřecího vývaru do pánve. Kuchař doporučuje nastrouhat cuketu pomocí kuchyňského robotu, ale můžete to udělat ručně a poté přidat nastrouhanou zeleninu do hrnce s vodou.

Poté přidejte do kuchyňského robotu následující ingredience: jednu červenou chilli papričku, kousek zázvoru o velikosti palce, asi čtyři oloupané stroužky česneku, lžíci sójové omáčky, několik lístků kaffirové limetky, lžičku arašídového oleje, lžíci sezamu olej a pak lžíci rybí omáčky, trochu koriandru a kurkumy.

Přečtěte si také:

Nejnovější kulinářské novinky

Šéfkuchař prozradil recept na lahodnou avokádovou omáčku. Má tajnou přísadu.

Omáčku lze podle odborníka „vyrobit za pár minut“ a tajná přísada je „něco, co by vás ani nenapadlo“.

UNIAN také informoval o tom, jak připravit vlhký a bohatý čokoládový dort. Vaří se za pouhých 13 minut.

Dezert se peče ve vzduchové fritéze. Na jeho přípravu potřebujete 100 g mouky, 300 g čokoládové pasty a 2 vejce.

Exit mobile version