Kuřecí laksa je perfektní zahřívací pokrm v chladném dni.
Kulinářský expert dal jednoduchý recept na lahodnou kuřecí kari polévku / snímek obrazovky
Odborník na vaření Jamie Oliver se podělil o svůj recept na kuřecí kari polévku, známou také jako laksa. Mirror o tom píše.
Je třeba poznamenat, že laksa je ideální zahřívací pokrm v chladném dni a podle receptury odborníka zabere její příprava pouhých 15 minut. Miska podle odborníka vystačí pro čtyři osoby a lze ji uložit i na další den:
“Toto jídlo si můžete vychutnat s rýží nebo rýžovými nudlemi.”
Přečtěte si také:
Ingredience
Na kuře:
- Kuřecí stehýnka
- Sůl a pepř
- Čínská směs pěti koření
- Limetková šťáva
- Jedna polévková lžíce medu
- Jedna lžíce sezamových semínek
Přečtěte si také:
Pro kari:
- 1 cuketa
- 1 litr vody
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 1 červená chilli paprička
- 3 nebo 4 cibule
- 300 g bílé rýže nebo rýžových nudlí
- 400 g (jedna plechovka) kokosového mléka
- 600 g (dva svazky) chřestu
- Kousek zázvoru (5 cm)
- Lžička koriandru
- Lžíce sójové omáčky
- Lžíce arašídového másla
- Lžíce sezamového oleje
- Lžíce rybí omáčky
- Lžička kurkumy
- Limetková šťáva
- Listy kafírové limetky
Přečtěte si také:
Kuchyňské návnady:
Nepromastitelný papír
- váleček
- Grilovací pánev
- Kleště
- Ostrý nůž
- prkénko
- Velká pánev
- Kuchyňský robot
Přečtěte si také:
Způsob vaření
Postup je jednoduchý: jednoduše položte kuřecí stehýnka na mastný papír a ochuťte solí, pepřem a pěti kořením. Použijte pečicí papír, aby bylo kuře rovnoměrně potažené kořením. Na kuře položte papír a dobře ho přitlačte válečkem.
Pánev postavte na sporák, nechte pár minut zahřát a pomocí kleští do ní vložte kuře. Vařte asi pět minut. V tuto chvíli vezměte cuketu a ořízněte konce. Neloupeme, ale nakrájíme nahrubo na velké plátky.
Uvařte rychlovarnou konvici a do velkého hrnce nalijte asi jeden litr vroucí vody. Přidejte kostku kuřecího vývaru do pánve. Kuchař doporučuje nastrouhat cuketu pomocí kuchyňského robotu, ale můžete to udělat ručně a poté přidat nastrouhanou zeleninu do hrnce s vodou.
Poté přidejte do kuchyňského robotu následující ingredience: jednu červenou chilli papričku, kousek zázvoru o velikosti palce, asi čtyři oloupané stroužky česneku, lžíci sójové omáčky, několik lístků kaffirové limetky, lžičku arašídového oleje, lžíci sezamu olej a pak lžíci rybí omáčky, trochu koriandru a kurkumy.
Přečtěte si také:
Nejnovější kulinářské novinky
Šéfkuchař prozradil recept na lahodnou avokádovou omáčku. Má tajnou přísadu.
Omáčku lze podle odborníka „vyrobit za pár minut“ a tajná přísada je „něco, co by vás ani nenapadlo“.
UNIAN také informoval o tom, jak připravit vlhký a bohatý čokoládový dort. Vaří se za pouhých 13 minut.
Dezert se peče ve vzduchové fritéze. Na jeho přípravu potřebujete 100 g mouky, 300 g čokoládové pasty a 2 vejce.