Foto: z otevřených zdrojů
To je dobrá volba pro lehké a zdravé jídlo.
Křupavé česnekové kuře britského šéfkuchaře Jamieho Olivera vyžaduje pouhých pět ingrediencí a jeho příprava od začátku zabere méně než 15 minut.
Tento dokonalý recept, který Oliver sdílel na svém webu, se dá udělat v klidu, když chcete k večeři něco jednoduchého bez všeho toho povyku.
„Extrémně snadné na přípravu, je to skvělý rychlý způsob pro opravdu chutné, křupavé nakrájené kuře a přidal jsem česnek pro extra chuť. Naklepání kuřete před přidáním drobků a aby se lépe přichytilo, maso změkne a bude rovnoměrné.“ rychleji připravit,“ poznamenal.
Recept
Připravit, vzít;
- kuřecí prsa – dva kusy po 120 g;
- celozrnný chléb – dva silné kusy po 75 g;
- česnek – 1 stroužek;
- citron – 1 kus;
- rukola – 50 g.
Příprava:
- Začněte tím, že umístíte kuřecí prsa mezi dva velké listy pergamenu. Poté je trochu naklepejte, aby získaly zploštělý tvar.
- Chleba nakrájíme na kousky a dáme do kuchyňského robotu, přidáme nasekaný česnek – takto je třeba udělat jemnou strouhanku. Směsí potřeme kuře, znovu přikryjeme papírem a prošleháme válečkem, aby se drobky zapracovaly do masa.
- Pánev umístěte na střední teplotu a kuře opečte tři minuty z každé strany, dokud nebude křupavé, zlatavě hnědé a propečené.
- Na listy rukoly vymačkejte citron. Když je kuře uvařené, nakrájejte ho na plátky a položte na talíř spolu se zelení. V této podobě může být podáván jako samostatné jídlo.