Site icon Wellness Way Česká republika

Recept na gazpacho z červené řepy | BTB Lady

Foto: z otevřených zdrojů

Podle potřeby zakápněte trochou olivového oleje nebo jogurtu nebo zakysané smetany

Řepné gazpacho je jednoduchá, lahodná vychlazená polévka z řepy s okurkou, avokádem a čerstvým koprem – zdravá a nízkokalorická.

Středobodem jídelního stolu může být chlazená polévka z řepy, ozdobená na kostičky nakrájeným avokádem, křupavou okurkou, cibulí, červenou řepou a čerstvým koprem a kapkou olivového oleje nebo jogurtu.

Recept

Ingredience:

Příprava:

  1. Vložte řepu do středního hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte do měkka, asi 60 až 90 minut. Opláchněte studenou vodou.
  2. Když řepa vychladne, odstraníme slupky. Nakrájejte a vložte do mixéru (trochu si nechte na ozdobu) se 2 šálky studené vody nebo studeného zeleninového vývaru. Přidejte polovinu nakrájené cibule, česnek, 2 nakrájené okurky (jedna si vynechte), sůl, pepř, ocet a asi všechen kopr (trochu si nechte na ozdobu). Mixujte do hladka. Ochutnejte a upravte sůl a ocet. Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání.
  3. Připravte dekoraci. Zbylou řepu, okurku, avokádo nakrájíme nadrobno a zbylý kopr nasekáme. Vychladlou polévku z řepy (čím studenější, tím lepší) nalijeme do misek. Nahoru položte ozdoby. Podle potřeby zakápněte trochou olivového oleje nebo jogurtu nebo zakysané smetany. Podávejte ihned!
Exit mobile version