Foto: z otevřených zdrojů
Jedná se o jednoduchý předkrm s pouhými čtyřmi ingrediencemi. A jeho příprava je velmi snadná.
Squashový kaviár je snad nejoblíbenější předkrm na Ukrajině. Je to skvělé na sendviče a levné. Můžete si ji koupit v každém obchodě nebo si ji můžete připravit sami. A sami si kontrolujte množství koření. Recept byl sdílen na webu Nur.
Squashový kaviár
Ingredience:
- cukr – 1 polévková lžíce. l.;
- mrkev – 300 g;
- rostlinný olej – 70 ml;
- cibule – 300 g;
- cuketa – 1 kg;
- sůl – 1 lžička;
- mletý černý pepř – podle chuti;
- ocet 9% – 1 polévková lžíce. l.;
- rajčatová pasta – 80 g.
Příprava:
- Připravte si mrkev a cibuli. Cibuli nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Mladou cuketu zbavíme stopek a také nakrájíme na kostičky. Pokud chcete, můžete to oloupat. Pokud je zelenina zralá, odstraňte kromě slupky i semínka a uvolněnou dužinu. Upozorňujeme, že v receptu je uvedena čistá hmotnost cukety, tedy hmotnost po zpracování.
- Osmahneme cibuli, přidáme mrkev a rajčatový protlak. Za stálého míchání pokračujte ve vaření zeleniny společně další 2-3 minuty, přidejte 80 g rajčatového protlaku. Za stálého míchání smažte další 3 minuty. Na pánev se silným dnem dejte cibuli a mrkev opečenou na rajčatech. Přidejte tam také nakrájenou cuketu. Zeleninu osolte, přidejte 1 polévkovou lžíci. l. cukr a černý pepř. Pánev nastavte na nízkou teplotu a přikryjte pokličkou. Vařte za občasného míchání, dokud cuketa nezměkne a celkový objem se nezmenší asi o 40 %.
- Obsah pánve rozemlejte mixérem. Umístěte pánev s kaviárem na střední teplotu. Za stálého míchání přivedeme k varu a přidáme 1 polévkovou lžíci. l. ocet. Kaviár znovu promíchejte a odstavte ze sporáku. Horký kaviár vložte do teplých sterilizovaných sklenic.
|