Rybí kotlety novým způsobem: zajímavý recept na známé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud vám po obědě nebo večeři zbyla bramborová kaše ze včerejška, je na výrobu těchto řízků jako stvořená.

Rybí řízky jsou pokrmem, který lze připravit nejen ze syrových ryb, ale i z rybích konzerv. A kulinářská blogerka Yulia Simonchuk se podělila o recept, ve kterém řízky kromě ryb obsahují i ​​brambory. Vyzkoušejte je k večeři a budete mít skvělý doplněk ke každé příloze.

Rybí kotlety

Ingredience:

  • sardinka v rajčatech (může být v oleji) – 2 plechovky;
  • bramborová kaše – 800 g;
  • vejce – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • mouka – 100-200 g;
  • sůl, pepř – podle chuti;
  • strouhanka;
  • olej.

Způsob vaření:

  1. Na řízky je lepší připravit bramborovou kaši předem. Včerejší pyré je dokonalé. Nemělo by to být tekuté.
  2. Sardinku rozmačkejte vidličkou do hladka. Přidejte bramborovou kaši a míchejte, dokud nebudou žádné hrudky a mleté ​​maso nebude homogenní. Poté přidáme nastrouhanou cibuli, vejce, sůl, pepř a koření podle chuti a promícháme.
  3. Postupně přidávejte mouku po troškách a dávejte pozor, aby jí nebylo mnoho.
  4. Vše znovu promíchejte, vytvarujte řízky, obalte je ve strouhance a smažte na rostlinném oleji z obou stran.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: