Pokrm je podle šéfkuchaře pikantní a chuťově bohatý.
Toto kari vyžaduje jednoduché ingredience / foto ua.depositphotos.com
Blíží se podzim a většina z nás hledá recepty na útulnou večeři, která by nás zahřála po dlouhém dni, a není o nic lepší než kuřecí kari.
Recept na kuře Jamieho Olivera je téměř bez námahy a vyžaduje jednoduché ingredience, které se vaří na jedné pánvi.
„Krémové, kořeněné, bohaté – máslové kuře je jídlo pro maximální pohodlí. A je tak snadné ho dát dohromady,“ řekl šéfkuchař.
Je to zahřívací večeře, která je ideální pro ty, kteří hledají něco vydatného, co je po dlouhém dni zaručeně zasytí. K přípravě budete potřebovat:
- kuře bez kůže – 300 g;
- cherry rajčata – 350 g;
- česnek – 4 stroužky;
- chilli – 2-3 ks;
- zázvor;
- kešu máslo – 2 polévkové lžíce;
- přírodní jogurt – 4 polévkové lžíce;
- sůl a pepř;
- směs koření garam masala – 1 polévková lžíce.
Nakrájejte chilli papričky na plátky, odstraňte semínka a poté je vložte do velké pánve na vysokou teplotu. Do pánve přidejte také rajčata a vařte, dokud nebudou zlatohnědá. Poté je vyjměte a položte na desku.
Mezitím si připravte marinádu oloupáním česneku a zázvoru a poté je nastrouhejte do mísy. Přidejte většinu garam masaly a jednu lžíci jogurtu a dochuťte solí a pepřem.
Kuřecí maso nakrájíme na centimetrové kousky, uděláme zářezy a potřeme marinádou.
Vložte chilli papričky a rajčata zpět do pánve spolu s kuřecími kousky na středním plameni a přidejte půl lžíce olivového oleje. Vařte 10 minut, ale nezapomeňte obrátit. Rajčata oloupeme a nakrájíme chilli papričky.
Vyjměte kuře z pánve. Přidejte máslo a nalijte do pánve 250 ml vroucí vody z konvice. Vše promíchejte, aby se na dně pánve shromáždily lepkavé kousky. Pokračujte v zahřívání, dokud omáčka nezhoustne.
Kousky kuřete vraťte do pánve a nechte další dvě minuty provařit, dokud nebude kuře zcela propečené.
Sundejte pánev z plotny a přidejte zbývající jogurt. Podle chuti okořeníme a podáváme.
Co ještě uvařit na podzimní večer
Koláče k čaji dokážou rozzářit každý zamračený den. Nigella Lawson, kritička restaurací a šéfkuchařka, se podělila o recept na třešňový mandlový dezert.
Slavná kuchařka Mary Berry řekla, jak vyrobit čajový koláč s nádhernou vůní.