Site icon Wellness Way Česká republika

Hrachová polévka s uzenými žebry: recept na vydatné a bohaté jídlo


Foto: z otevřených zdrojů

Aby byla polévka chutnější, nechte ji před podáváním alespoň 30 minut odležet.

Hrachová polévka je perfektní jídlo na oběd nebo lehkou večeři. A když k tomu přidáte uzená žebra, dostanete opravdovou lahůdku. O svůj recept na toto jídlo se podělila kulinářská blogerka Yulia Simonchuk.

Hrachová polévka s uzenými žebry

Ingredience:

  • hrášek – 250 g (1 šálek);
  • uzená žebra – 400 g;
  • brambory – několik kusů;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • bobkový list, nové koření – několik kusů;
  • sůl, pepř – podle chuti;
  • zelené (kopr, petržel).

Způsob vaření:

  1. Hrášek zalijte vodou a nechte několik hodin nebo ještě lépe přes noc. Poté ji opláchněte a vařte hodinu a půl. Přidejte uzená žebra spolu s nakrájenými bramborami a vařte, dokud nejsou brambory hotové.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření. Připravte si smaženou cibuli a mrkev a pět minut před koncem vaření vložte do pánve osmaženou cibuli a mrkev.
  3. Vypněte oheň a přidejte do polévky jemně nasekané bylinky. Polévku necháme asi 30 minut louhovat a poté podáváme.


0,0 z 5 // 0
Recept na hrachovou polévku
komentáře: 0
Exit mobile version