Foto: z otevřených zdrojů
Aby byla polévka chutnější, nechte ji před podáváním alespoň 30 minut odležet.
Hrachová polévka je perfektní jídlo na oběd nebo lehkou večeři. A když k tomu přidáte uzená žebra, dostanete opravdovou lahůdku. O svůj recept na toto jídlo se podělila kulinářská blogerka Yulia Simonchuk.
Hrachová polévka s uzenými žebry
Ingredience:
- hrášek – 250 g (1 šálek);
- uzená žebra – 400 g;
- brambory – několik kusů;
- mrkev – 1 kus;
- cibule – 1 kus;
- bobkový list, nové koření – několik kusů;
- sůl, pepř – podle chuti;
- zelené (kopr, petržel).
Způsob vaření:
- Hrášek zalijte vodou a nechte několik hodin nebo ještě lépe přes noc. Poté ji opláchněte a vařte hodinu a půl. Přidejte uzená žebra spolu s nakrájenými bramborami a vařte, dokud nejsou brambory hotové.
- Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření. Připravte si smaženou cibuli a mrkev a pět minut před koncem vaření vložte do pánve osmaženou cibuli a mrkev.
- Vypněte oheň a přidejte do polévky jemně nasekané bylinky. Polévku necháme asi 30 minut louhovat a poté podáváme.
|