Foto: z otevřených zdrojů
Jedná se o jednoduchý, ale chutný koláč, který si zamiluje celá vaše rodina.
Připravte si tento švábský cibulový koláč a vychutnejte si jeho bezkonkurenční chuť a vůni. Foodblogerka yuliia.senych ukázala svým odběratelům, jak připravit lahodný a výživný cibulový koláč původem z Německa.
Recept
Ingredience:
- Olej 100 g
- Mouka 200 g
- Vejce 4 ks.
- Studená voda 1 polévková lžíce
- Sůl 0,5 lžičky
- Cibule 600 g
- Máslo 50 g
- Slanina 200 g
- Zakysaná smetana 300 g
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
Příprava:
- Studené máslo rozetřeme s moukou na drobenku a přidáme vejce. Přidejte špetku soli, zalijte ledovou vodou a vypracujte těsto;
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 20–30 minut v lednici;
- Na náplň si na másle orestujte cibuli do zlatova. Přidejte slaninu, sůl a pepř podle chuti.
- Pro naplnění smíchejte vejce se zakysanou smetanou a kořením;
- Kombinujte vychlazenou náplň s náplní;
- Těsto rozválejte na střední tloušťku a přeneste do formy předem vymazané rostlinným olejem a položte náplň;
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 40 minut.
Místo slaniny můžete použít sádlo nebo šunku.
|