Foto: z otevřených zdrojů
Rozinky se doporučuje přidávat do kaší, tvarohu a dezertů.
Existuje mnoho odrůd rozinek, jedná se o černé, červené, zlaté rozinky, sultánky. Běžně se používá k pečení a vaření. Kromě toho obsahuje mnoho vitamínů nezbytných pro tělo. Informuje o tom web Eat This, Not That!
Jaké vitamíny jsou v rozinkách?
Rozinky obsahují mnoho vitamínů nezbytných pro tělo:
- A
- B1
- B2
- B3
- B5
- B6
- B9
- S
- E
- NA
- N
Zejména to je vše, co lidské tělo tolik potřebuje.
Výhody pro tělo
Rychlý nárůst energie
Rozinky jsou plné přírodních cukrů a sacharidů. Jsou považovány za rychle stravitelné sacharidy, díky čemuž jsou skvělým zdrojem rychlé předtréninkové energie díky jejich přirozeným cukrům a sacharidům.
Tento produkt je třeba sníst před tréninkem. Rozinky jsou také stabilní svačinou, což znamená, že se nezkazí a lze je sbalit do auta nebo batohu.
Vynikající zdroj antioxidantů
Rozinky jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají v boji proti oxidativnímu stresu a snižují zánět. Hrozny a rozinky jsou vynikajícím zdrojem fenolických antioxidantů.
Tyto sloučeniny pomáhají snižovat chronický zánět, který způsobuje některé druhy rakoviny, cukrovku a srdeční choroby. Mohou být také antimikrobiální, což znamená, že pomáhají imunitnímu systému těla bojovat s infekčními chorobami.
Bohaté na hořčík
Rozinky jsou vynikajícím zdrojem hořčíku, životně důležitého minerálu pro různé tělesné funkce.
Pomáhá svalové činnosti, přenáší nervové signály a udržuje zdravý imunitní systém.
Uklidňuje nervový systém
Rozinky mají sedativní vlastnosti. Vysvětluje to obsah kyseliny nikotinové a vitamínů B1, B2 a B5. Pravidelná konzumace rozinek s mírou může snížit úzkost a zlepšit spánek.
Odstraňuje toxiny z těla
Rozinky jsou bohaté na draslík, který má močopudný účinek, který pomáhá odstraňovat toxické látky. Pravidelná konzumace rozinek má pozitivní vliv na funkci ledvin a stav pokožky.
Kolik rozinek můžete sníst denně?
Rozinky se doporučuje přidávat do kaší, tvarohu a dezertů. Rozinky lze také konzumovat jako samostatné jídlo nebo jako svačinu.
Obecně platí, že denní příjem pro dospělého při absenci kontraindikací je dvě polévkové lžíce.