Site icon Wellness Way Česká republika

Jsou rozinky opravdu zdraví prospěšné a jak je správně používat?

Foto: z otevřených zdrojů

Rozinky se doporučuje přidávat do kaší, tvarohu a dezertů.

Existuje mnoho odrůd rozinek, jedná se o černé, červené, zlaté rozinky, sultánky. Běžně se používá k pečení a vaření. Kromě toho obsahuje mnoho vitamínů nezbytných pro tělo. Informuje o tom web Eat This, Not That!

Jaké vitamíny jsou v rozinkách?

Rozinky obsahují mnoho vitamínů nezbytných pro tělo:

Zejména to je vše, co lidské tělo tolik potřebuje.

Výhody pro tělo

Rychlý nárůst energie

Rozinky jsou plné přírodních cukrů a sacharidů. Jsou považovány za rychle stravitelné sacharidy, díky čemuž jsou skvělým zdrojem rychlé předtréninkové energie díky jejich přirozeným cukrům a sacharidům.

Tento produkt je třeba sníst před tréninkem. Rozinky jsou také stabilní svačinou, což znamená, že se nezkazí a lze je sbalit do auta nebo batohu.

Vynikající zdroj antioxidantů

Rozinky jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají v boji proti oxidativnímu stresu a snižují zánět. Hrozny a rozinky jsou vynikajícím zdrojem fenolických antioxidantů.

Tyto sloučeniny pomáhají snižovat chronický zánět, který způsobuje některé druhy rakoviny, cukrovku a srdeční choroby. Mohou být také antimikrobiální, což znamená, že pomáhají imunitnímu systému těla bojovat s infekčními chorobami.

Bohaté na hořčík

Rozinky jsou vynikajícím zdrojem hořčíku, životně důležitého minerálu pro různé tělesné funkce.

Pomáhá svalové činnosti, přenáší nervové signály a udržuje zdravý imunitní systém.

Uklidňuje nervový systém

Rozinky mají sedativní vlastnosti. Vysvětluje to obsah kyseliny nikotinové a vitamínů B1, B2 a B5. Pravidelná konzumace rozinek s mírou může snížit úzkost a zlepšit spánek.

Odstraňuje toxiny z těla

Rozinky jsou bohaté na draslík, který má močopudný účinek, který pomáhá odstraňovat toxické látky. Pravidelná konzumace rozinek má pozitivní vliv na funkci ledvin a stav pokožky.

Kolik rozinek můžete sníst denně?

Rozinky se doporučuje přidávat do kaší, tvarohu a dezertů. Rozinky lze také konzumovat jako samostatné jídlo nebo jako svačinu.

Obecně platí, že denní příjem pro dospělého při absenci kontraindikací je dvě polévkové lžíce.

Exit mobile version