Nejjednodušší recept: jak vařit lecho na zimu


Foto: z otevřených zdrojů

Tento recept obsahuje pouze rajčata, sladkou papriku a koření.

Lecho lze připravit podle mnoha receptů, ale tento s minimální sadou ingrediencí je považován za klasiku. Sladká paprika v rajčatové omáčce je ochucena kořením podle vaší chuti. A výborná příprava na zimu je hotová, píše Focus.

Papriky mohou být jakékoliv barvy, různé barvy jsou v receptu indikovány především z estetického hlediska.

Lecho: recept

Ingredience:

  • zelená paprika – 2 kg;
  • červená sladká paprika – 1 kg;
  • rajčata – 1 kg;
  • rajčatová šťáva – 2 l;
  • cukr – 100 g;
  • sůl – 2 polévkové lžíce. l.;
  • bobkový list – 2 ks;
  • koriandr – 1 lžička;
  • hrášek z nového koření – 4 ks;
  • rostlinný olej – 150 ml;
  • stolní ocet (9%) – 100 ml.

Příprava:

  1. Papriky zbavte ocásků a semínek a nakrájejte je na široké proužky. Rajčata na lečo omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do velkého hrnce nalijte rajčatovou šťávu, přidejte cukr, sůl, cukr, bobkový list a koření. Za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a papriku. Nalijte rostlinný olej a přiveďte k varu. Lečo vařte 15 minut na středním plameni. Přidejte stolní ocet. Promícháme a znovu přivedeme k varu.
  3. Horké lečo dejte do vysterilizovaných sklenic, dobře uzavřete a po vychladnutí skladujte na tmavém a suchém místě.


0,0 z 5 // 0
Lečo, recept
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: