Foto: z otevřených zdrojů
Tento recept obsahuje pouze rajčata, sladkou papriku a koření.
Lecho lze připravit podle mnoha receptů, ale tento s minimální sadou ingrediencí je považován za klasiku. Sladká paprika v rajčatové omáčce je ochucena kořením podle vaší chuti. A výborná příprava na zimu je hotová, píše Focus.
Papriky mohou být jakékoliv barvy, různé barvy jsou v receptu indikovány především z estetického hlediska.
Lecho: recept
Ingredience:
- zelená paprika – 2 kg;
- červená sladká paprika – 1 kg;
- rajčata – 1 kg;
- rajčatová šťáva – 2 l;
- cukr – 100 g;
- sůl – 2 polévkové lžíce. l.;
- bobkový list – 2 ks;
- koriandr – 1 lžička;
- hrášek z nového koření – 4 ks;
- rostlinný olej – 150 ml;
- stolní ocet (9%) – 100 ml.
Příprava:
- Papriky zbavte ocásků a semínek a nakrájejte je na široké proužky. Rajčata na lečo omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do velkého hrnce nalijte rajčatovou šťávu, přidejte cukr, sůl, cukr, bobkový list a koření. Za stálého míchání přivedeme k varu.
- Přidejte nakrájená rajčata a papriku. Nalijte rostlinný olej a přiveďte k varu. Lečo vařte 15 minut na středním plameni. Přidejte stolní ocet. Promícháme a znovu přivedeme k varu.
- Horké lečo dejte do vysterilizovaných sklenic, dobře uzavřete a po vychladnutí skladujte na tmavém a suchém místě.
|