Site icon Wellness Way Česká republika

Odborníci radí nikdy nedávat čokoládu do lednice, protože je škodlivá

To může zhoršit jeho chuť a vůni z několika důvodů.

Čokoláda musí být skladována ve správných podmínkách / foto ua.depositphotos.com

Když se vrátíte domů z obchodu, dáte jídlo na své místo v lednici nebo skříních. Existují však takové, které jsou nejlépe nechlazené, a mezi nimi je čokoláda.

Joshua Houston, odborník na skladování potravin ve společnosti Household Quotes, varuje před chlazenou čokoládou. Řekl Expressu, že je to škodlivé z několika důvodů.

Čokoláda tedy může snadno absorbovat chutě jiných potravin ve vaší lednici. V důsledku toho vaše sladkosti nemusí mít svou vlastní chuť nebo dokonce ztratí své příjemné vlastnosti. Změna barvy je dalším vážným problémem, ke kterému dochází, když vlhkost v chladničce vede k „cukrovému povlaku“.

Kde skladovat čokoládu

Mnoho z nás hází čokoládu do lednice ze strachu, že se rozpustí. Ve skutečnosti je ale skříň mnohem lepší volbou. Nejlepší místo pro skladování čokolády je mezi 12 a 18 stupni Celsia.

Jakmile čokoládu otevřete, vložte ji do vzduchotěsného obalu nebo nádoby. To ochrání pamlsek před vlhkostí a vnějšími pachy, které mohou zkazit jeho chuť.

Odborník navíc doporučuje čokoládu chránit před přímým světlem, protože to může způsobit nejen cukrové výkvěty, ale také tání. Pochoutka je stále bezpečná ke konzumaci, ale nebude vypadat atraktivně a může chutnat trochu jinak.

„Diskuse o ledničce vs. skříň, pokud jde o čokoládu, se vedou už léta. Doufejme, že by to mělo urovnat některé vzrušené debaty, takže sympatie s majiteli ledniček. Nicméně na konci dne záleží na tom, jak budete čokoládu skladovat.“ Někteří lidé mají rádi studenou čokoládu více než pokojovou teplotu, jen se ujistěte, že je správně zabalená, pokud je již otevřená,“ dodal Houston.

Tipy na skladování potravin

Ne každý ví, jak správně uchovávat banány, aby vydržely déle čerstvé. Existuje trik ve dvou krocích, prvním krokem je přidržet ovoce na stole, aby dozrálo.

Houby jsou známé tím, že se špatně skladují v lednici. Odborník na plýtvání potravinami ale odhalil spolehlivý způsob, jak z něj udělat minulost. Je přesvědčena, že tento způsob je nutností pro každého, kdo nakupuje houby v supermarketu.

Exit mobile version