8 kuchyňských předmětů, které jsou špinavější než záchod. Používáme je neustále!

Foto: z otevřených zdrojů

Běžné kuchyňské houbičky a kartáče mohou obsahovat bakterie, pokud nejsou správně umyty.

Myslíte si, že nejšpinavější místo v bytě je záchod? Ne, tohle je kuchyně! Vždy jsou zjevné nečistoty – použité nádobí, lepkavá podlaha nebo suchá trouba. Ale které „čisté“ předměty v kuchyni jsou nejšpinavější, o čemž se ani nezmiňujeme, píše RBC-Ukraine.

Houby, kartáče a hadry na nádobí

Běžné kuchyňské houbičky a kartáče mohou obsahovat bakterie, pokud nejsou správně umyté. Po každém použití by se měly umýt v horké vodě. Pro hloubkové čištění lze houbičky a kartáče vložit do myčky.

Lednička

I v chladných podmínkách mohou uvnitř chladničky růst škodlivé bakterie. Abyste zabránili kontaminaci, skladujte ovoce a zeleninu nemyté a zásuvky pravidelně myjte. Maso a další potraviny mohou také zanechat stopy, které je třeba vyčistit. Jednou za měsíc vyjměte police a zásuvky pro důkladné umytí horkou vodou a saponátem.

Dřez

I přes neustálý proud vody se mohou ve dřezu hromadit choroboplodné zárodky, zejména kolem odtoku a okrajů. Dřez by měl být dezinfikován každý den, zejména po přípravě jídla nebo mytí nádobí. Nezapomeňte na madla baterie a povrch přiléhající k dřezu.

Stolní desky

Kuchyňské desky se často stávají místem, kde jsou umístěny tašky a potraviny, což může vést ke kontaminaci. Čistěte pracovní desky dezinfekčními ubrousky nebo sprejem každý den, zejména před přípravou jídla. Čistěte každý den rohy a plochy pod malými spotřebiči.

Prkénka na krájení

Prkénka na krájení, zejména dřevěná, mohou obsahovat bakterie v malých prasklinách. Abyste předešli křížové kontaminaci, používejte na maso a zeleninu samostatná prkénka. Po každém použití omyjte desky horkou mýdlovou vodou a důkladně osušte.

Kávovar a mixér

Teplé a vlhké prostředí kávovaru může podporovat růst bakterií a plísní. Kávovar a další malé spotřebiče po každém použití důkladně umyjte. Jednou týdně je rozeberte a umyjte v horké mýdlové vodě nebo v myčce na nádobí.

Opakovaně použitelné krabičky na oběd, nákupní tašky a láhve na vodu

Opakovaně použitelné nádoby je třeba po každém použití důkladně umýt. Rozložte je a umyjte v horké mýdlové vodě nebo v myčce na nádobí. Krabice na oběd a opakovaně použitelné sáčky lze pro lepší čištění prát v pračce.

Jakékoli knoflíky, tlačítka a touchpady

Rukojeti spotřebičů a touchpady jsou při čištění často přehlíženy. Čistěte je každý týden dezinfekčními ubrousky nebo sprejem, zejména po kontaktu se syrovými potravinami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: