Bulharský recept: jak vařit pikantní kaviár z lilku


Foto: z otevřených zdrojů

Kyopoola se tradičně připravuje v Bulharsku a Turecku. V Turecku se svačina obvykle podává s česnekovým jogurtem.

Kyopoolu je tradiční bulharský studený předkrm neboli lilkový kaviár. Köpoğlu se připravuje také v Turecku. Bulhaři toto jídlo nazývají „zelený kaviár“. Recept byl sdílen na webu Yemek.

Kyopoolu, bulharský lilkový kaviár

Ingredience:

  • lilek – 4 ks;
  • sladká paprika – 2 ks;
  • chilli – 2 ks;
  • rajčata – 2 ks;
  • česnek – 2 stroužky;
  • svazek koriandru;
  • rostlinný olej, sůl, cukr;
  • vinný ocet – 2 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. Lilky, sladkou papriku a chilli papričky omyjeme, propícháme vidličkou a pečeme v troubě na 190 stupňů 30-40 minut.
  2. Poté spařené papriky zabalte do sáčku, nechte 10 minut odstát a zbavte slupky a semínek. Lilek oloupeme. Zeleninu nakrájejte najemno nebo rozmixujte v mixéru. Rajčata zbavíme slupky tak, že je přelijeme vroucí vodou. Rozdrťte rajčata a česnek v mixéru.
  3. Nakrájené lilky a papriky smícháme s rajčatovo-česnekovým protlakem. Přidejte najemno nasekaný koriandr (nebo petržel). Osolíme, přidáme cukr, máslo a vinný ocet. Nechte vylouhovat a podávejte.


5,0 z 5 // 2
recept, lilkový kaviár
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: