Na výrobě sázených vajec není nic složitého.
Sázená vejce mohou být dobrým doplňkem vaší snídaně / koláž UNIAN, snímek obrazovky, fotografie ua.depositphotos.com
Sázená vejce jsou jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak si pochutnat na míchaných vejcích. Cook John Kanell na svém Youtube kanálu vysvětlil, jak takové vejce dokonale uvařit, uvádí Express.
„Jsou tak lahodné. Ten mazlavý žloutek a perfektní bílo… je těžké to překonat,“ poznamenává.
Nejprve John naplnil velký kastrol vodou a postavil ho na střední teplotu, než ho přivedl k varu.
„Pokud použijete čerstvá vejce a voda se bude mírně vařit a ne prudce jako vařící voda, budete v pořádku,“ pokračoval kuchař.
John také doporučuje přidat lžíci octa, který bílek srazí a díky kyselosti téměř uvaří.
Zatímco se hrnec s vodou vaří, musíte rozbít vejce a umístit je do malé misky. Poté snižte teplotu „na sotva znatelný var“ a jakmile se více vaří, přidejte lžíci octa.
„Použijte lžíci k vytvoření vodního víru. Nyní opatrně ponořte vejce přímo do středu. Vejce nechte vařit tři minuty, nebo dokud se bílek nestane neprůhledným, pevnějším a lehce povolí, když lehce přitlačíte lžící,“ dodal odborník.
Jakmile je sázené vejce hotové, můžete je vyjmout pomocí děrované lžíce nebo běžné naběračky. Podle Johna je tento způsob pytlování vajec tradiční a ideální pro vytvoření lahodné svačiny.
Přečtěte si také:
Další chutné recepty
Dříve známý šéfkuchař Jamie Oliver vyprávěl, jak vyrobit domácí těstoviny z mouky a vody. Příprava takových těstovin podle něj zabere pouhých 15 minut.
Jamie Oliver také sdílel recept na jídlo pro příjemný večer. Mluvíme o kuřecím kari. Toto jídlo je ideální pro ty, kteří chtějí jíst něco sytého, co je po dlouhém dni zaručeně zasytí.