Site icon Wellness Way Česká republika

Jak uvařit dokonalé sázené vejce: velmi jednoduchá metoda od šéfkuchaře

Na výrobě sázených vajec není nic složitého.

Sázená vejce mohou být dobrým doplňkem vaší snídaně / koláž UNIAN, snímek obrazovky, fotografie ua.depositphotos.com

Sázená vejce jsou jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak si pochutnat na míchaných vejcích. Cook John Kanell na svém Youtube kanálu vysvětlil, jak takové vejce dokonale uvařit, uvádí Express.

„Jsou tak lahodné. Ten mazlavý žloutek a perfektní bílo… je těžké to překonat,“ poznamenává.

Nejprve John naplnil velký kastrol vodou a postavil ho na střední teplotu, než ho přivedl k varu.

„Pokud použijete čerstvá vejce a voda se bude mírně vařit a ne prudce jako vařící voda, budete v pořádku,“ pokračoval kuchař.

John také doporučuje přidat lžíci octa, který bílek srazí a díky kyselosti téměř uvaří.

Zatímco se hrnec s vodou vaří, musíte rozbít vejce a umístit je do malé misky. Poté snižte teplotu „na sotva znatelný var“ a jakmile se více vaří, přidejte lžíci octa.

„Použijte lžíci k vytvoření vodního víru. Nyní opatrně ponořte vejce přímo do středu. Vejce nechte vařit tři minuty, nebo dokud se bílek nestane neprůhledným, pevnějším a lehce povolí, když lehce přitlačíte lžící,“ dodal odborník.

Jakmile je sázené vejce hotové, můžete je vyjmout pomocí děrované lžíce nebo běžné naběračky. Podle Johna je tento způsob pytlování vajec tradiční a ideální pro vytvoření lahodné svačiny.

Přečtěte si také:

Další chutné recepty

Dříve známý šéfkuchař Jamie Oliver vyprávěl, jak vyrobit domácí těstoviny z mouky a vody. Příprava takových těstovin podle něj zabere pouhých 15 minut.

Jamie Oliver také sdílel recept na jídlo pro příjemný večer. Mluvíme o kuřecím kari. Toto jídlo je ideální pro ty, kteří chtějí jíst něco sytého, co je po dlouhém dni zaručeně zasytí.

Exit mobile version