Foto: z otevřených zdrojů
Lahodná večeře s minimálním úsilím
Tato svačina je nejen snadná na přípravu, ale také velmi chutná. O tuto perfektní svačinku se podělila foodblogerka Zubda Malik na svém TikToku.
Recept
Ingredience
- Listové těsto 1 kus
- Cibule 1 kus
- Brambory 3-4 ks.
- Sýr čedar 250 gr
- Smetanový sýr 100 gr
- Mléko 30 ml
- Olej 10 g
- Mletý bílý pepř 1/2 lžičky
- Dijonská hořčice 1 polévková lžíce
Příprava
- Brambory oloupejte. Na oheň postavte hrnec s vodou a přidejte brambory. Vařte do měkka, ale nepřevařujte.
- Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Sundejte z plotny a dejte stranou.
- Ještě horké brambory přendejte do procesoru. Přidejte sýr čedar a orestovanou cibuli. Ingredience vyšleháme do hladka. Přidejte smetanový sýr, mléko, bílý pepř a dijonskou hořčici. Rozruch.
- Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce. Doprostřed čtverce položte připravenou náplň. Na první položte druhý čtverec těsta, aby se vložila náplň. Zajistěte strany vidličkou. Do horní vrstvy těsta uděláme ozdobné zářezy a potřeme vajíčkem. Pokud chcete, můžete navrch posypat trochou sezamových semínek.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut do zlatova.
|