Medový perník s kefírem: jednoduchý recept


Foto: z otevřených zdrojů

Pečení vyžaduje suroviny, které má snad každá hospodyňka.

Pokud milujete pečení s medem, pak je tento recept pro vás. Medové perníčky zůstanou měkké a svěží po dlouhou dobu. K přípravě pečiva potřebujete suroviny, které má snad každá hospodyňka: kefír, mouku, med, vejce a cukr. A do výroby perníčků se může zapojit i dítě.

Recept

Ingredience:

  • mouka 2,5 hrnku
  • kefír 350 ml
  • cukr 1 šálek
  • vejce 2 žloutky + 1 bílek
  • med 1 polévková lžíce. l.
  • rostlinný olej 3 polévkové lžíce. l.
  • jedlá soda 0,5 lžičky.
  • špetku soli
  • vejce 1 bílek
  • cukr 3 lžíce. l.

Příprava:

  1. Žloutky, bílky, med, cukr a sůl ušleháme metličkou. Nalijte tuto směs do kefíru a rostlinného oleje. A znovu dobře porazit.
  2. Postupně přidáváme prosátou mouku a jedlou sodu a hněteme v vláčné těsto. Rozválejte ho na vrstvu silnou jeden centimetr.
  3. Formičkou nebo sklenicí vymačkejte kolečka.
  4. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, kousek od sebe.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-25 minut.
  6. Připravte fondán: bílky a cukr ušlehejte, dokud se úplně nerozpustí.
  7. Jakmile jsou perníčky dopečené, vyjměte je z trouby. Rychle je potřeme rozšlehaným bílkem. A dejte do trouby na dalších deset minut.


0,0 z 5 // 0
recept, medový perník
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: