Foto: z otevřených zdrojů
Pečení vyžaduje suroviny, které má snad každá hospodyňka.
Pokud milujete pečení s medem, pak je tento recept pro vás. Medové perníčky zůstanou měkké a svěží po dlouhou dobu. K přípravě pečiva potřebujete suroviny, které má snad každá hospodyňka: kefír, mouku, med, vejce a cukr. A do výroby perníčků se může zapojit i dítě.
Recept
Ingredience:
- mouka 2,5 hrnku
- kefír 350 ml
- cukr 1 šálek
- vejce 2 žloutky + 1 bílek
- med 1 polévková lžíce. l.
- rostlinný olej 3 polévkové lžíce. l.
- jedlá soda 0,5 lžičky.
- špetku soli
- vejce 1 bílek
- cukr 3 lžíce. l.
Příprava:
- Žloutky, bílky, med, cukr a sůl ušleháme metličkou. Nalijte tuto směs do kefíru a rostlinného oleje. A znovu dobře porazit.
- Postupně přidáváme prosátou mouku a jedlou sodu a hněteme v vláčné těsto. Rozválejte ho na vrstvu silnou jeden centimetr.
- Formičkou nebo sklenicí vymačkejte kolečka.
- Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, kousek od sebe.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-25 minut.
- Připravte fondán: bílky a cukr ušlehejte, dokud se úplně nerozpustí.
- Jakmile jsou perníčky dopečené, vyjměte je z trouby. Rychle je potřeme rozšlehaným bílkem. A dejte do trouby na dalších deset minut.
|