Foto: z otevřených zdrojů
Pizza bude vysoká a měkká díky rychle působícím kvasnicím. A vaří se velmi rychle.
Jedná se o nejjednodušší pizzu Margherita, jak ji připravují italské hospodyňky. V původní receptuře se připravuje s rajčatovou omáčkou a sýrem mozzarella. Můžete ale přidat všechny ingredience, které chcete: oregano, houby, klobásu a další. Recept byl sdílen na webu Fatto In Casa Da Benedetta.
Domácí pizza „Margherita“
Ingredience:
- mouka – 500 g;
- suché pivovarské kvasnice – 7 g;
- cukr – 10 g;
- teplá voda – 400 ml;
- olivový olej – 50 ml;
- jemná sůl – 6,5 g;
- rajčatová omáčka – 300 g;
- sýr mozzarella – 250 g.
Příprava:
- Do mouky přidejte 7 g suchých pivovarských kvasnic a 2 lžičky cukru. Vše dobře promíchejte.
- Samostatně nalijte teplou vodu do velké mísy. Přidejte olivový olej, začněte míchat a po hrstičkách přidávejte mouku.
- Když jsme použili polovinu mouky, přidáme lžičku soli a pokračujeme v míchání. Ve výsledku bude těsto velmi hutné a lepivé. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Bude to trvat asi 2 hodiny.
- Po uplynutí doby kynutí si vezměte pekáč o rozměrech 35 x 35 cm nebo jinou formu, vymažte jej velkým množstvím olivového oleje a rozetřete rukama. Nalijte těsto a ještě naolejovanýma rukama ho rozprostřete, aby se rozprostřelo po celém plechu.
- Zalijeme rajčatovou omáčkou, kterou jsme si připravili, se solí, olejem a kořením podle chuti. Jakmile se rajčatová omáčka rozteče, necháme těsto ještě 10 minut kynout. Poté vložte do trouby a pečte asi 25 minut. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
- Jakmile uplyne čas, vyjměte pizzu z trouby a přidejte na kostičky nakrájenou mozzarellu. Poté dejte ještě na 5 minut do trouby, aby se sýr rozpustil. Naše pizza je hotová.
|