Site icon Wellness Way Česká republika

Svěží a chutná: recept na nejautentičtější domácí pizzu


Foto: z otevřených zdrojů

Pizza bude vysoká a měkká díky rychle působícím kvasnicím. A vaří se velmi rychle.

Jedná se o nejjednodušší pizzu Margherita, jak ji připravují italské hospodyňky. V původní receptuře se připravuje s rajčatovou omáčkou a sýrem mozzarella. Můžete ale přidat všechny ingredience, které chcete: oregano, houby, klobásu a další. Recept byl sdílen na webu Fatto In Casa Da Benedetta.

Domácí pizza „Margherita“

Ingredience:

  • mouka – 500 g;
  • suché pivovarské kvasnice – 7 g;
  • cukr – 10 g;
  • teplá voda – 400 ml;
  • olivový olej – 50 ml;
  • jemná sůl – 6,5 g;
  • rajčatová omáčka – 300 g;
  • sýr mozzarella – 250 g.

Příprava:

  1. Do mouky přidejte 7 g suchých pivovarských kvasnic a 2 lžičky cukru. Vše dobře promíchejte.
  2. Samostatně nalijte teplou vodu do velké mísy. Přidejte olivový olej, začněte míchat a po hrstičkách přidávejte mouku.
  3. Když jsme použili polovinu mouky, přidáme lžičku soli a pokračujeme v míchání. Ve výsledku bude těsto velmi hutné a lepivé. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Bude to trvat asi 2 hodiny.
  4. Po uplynutí doby kynutí si vezměte pekáč o rozměrech 35 x 35 cm nebo jinou formu, vymažte jej velkým množstvím olivového oleje a rozetřete rukama. Nalijte těsto a ještě naolejovanýma rukama ho rozprostřete, aby se rozprostřelo po celém plechu.
  5. Zalijeme rajčatovou omáčkou, kterou jsme si připravili, se solí, olejem a kořením podle chuti. Jakmile se rajčatová omáčka rozteče, necháme těsto ještě 10 minut kynout. Poté vložte do trouby a pečte asi 25 minut. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
  6. Jakmile uplyne čas, vyjměte pizzu z trouby a přidejte na kostičky nakrájenou mozzarellu. Poté dejte ještě na 5 minut do trouby, aby se sýr rozpustil. Naše pizza je hotová.


4,0 z 5 // 1
recept, pizza
komentáře: 0
Exit mobile version